Novi Sad: Organizator teško povrijeđen u toku ispaljivanja vatrometa
Foto:Tanjug

Novi Sad: Organizator teško povrijeđen u toku ispaljivanja vatrometa

Strani državljanin Majk Noks je sa teškim opekotinama zbrinut u Urgentnom centru Kliničkog centra Vojvodine.

Noks je hospitalizovan zbog dubokih opekotina koje su zahvatile oko 15 odsto površine njegovog tijela, kazali su u Kliničkom centru i dodali da je pacijent u stabilnom stanju, javlja Beta.

Pojedini lokalni mediji preneli su da je povređeni stranac zapravo jedan do idejnih realizatora i režisera novogodišnjeg vatrometa Majk Noks.

Prema novosadskim medijima, vatromet u novogodišnjoj noći u tom gradu osmislili su srpski princ Đorđe Karađorđević i njegov kolega iz Škotske Majk Noks.

Da je riječ o Noksu, potvrdili su organizatori dočeka.

"Prema prvim informacijama, došlo je do tehničkog kvara u toku ispaljivanja vatrometa, zbog čega je ispucan manji dio pripremljenog vatrometa, pri čemu su povrijeđena lica odgovorna za njegovu realizaciju, posle čega su zbrinuti u Kliničkom centru. U toku večeri pušteni su svi osim gospodina Noksa, koji je stabilno", rekao je Nemanja Milenković, direktor Fondacije Novi Sad 2021.

On dodaje da se utvrđuje šta se tačno desilo prilikom ispaljivanja vatrometa, nakon čega će o tome obavijestiti javnost.

"Svi akteri koji su sinoć povijređeni prilikom ispaljivanja vatrometa na dočeku Nove godine u Novom Sadu su dobro, gospodina Noksa smo posjetili u Kliničkom centru, on nije bio u životnoj opasnosti nakon zadobijanja opekotina i to je ono što je najvažnije", izjavio je Milenković i dodao da su u kontaktu sa porodicom Majka Noksa i princom Đorđem Karađorđevićem.

Ovim povodom oglasio se i princ Đorđe Karađorđević:

"Sa žaljenjem konstatujem da je tokom realizacije novogodišnjeg vatrometa, sinoć u Novom Sadu, usled tehničkog kvara na aparaturi , povrijeđen moj kolega Majk Noks. Ono što je dobra vijest je da je on stabilan, da ni u jednom trenutku nije bio životno ugrožen, da se osjeća bolje i da je pod nadzorom osoblja Kliničkog centra Vojvodine.
Kako bi otklonili svaku moguću neprijatnost i djelovali preventivno, prije same realiazacije vatrometa nadležne stručne službe provjerile su instalacije i utvrdile da su ispunjene sve sigurnosne i bezbjednosne mjere koje prethode predstavi.
Još jednom naglašavam da mi je veoma žao zbog tehničkog kvara i moram da naglasim da smo sve učinili kako bismo obezbijedili i posjetioce i nas same da ne dođe do bilo kakve nezgode, ali se nesrećni slučaj ipak desio. Na svu sreću, vatrogasna brigada bila je prisutna na licu mjesta i zahvaljujući njihovoj profesionalnoj i brzoj reakciji moj kolega je adekvatno zbrinut i pružena mu je hitna ljekarska pomoć na vrijeme, sto je doprinijelo tome da njegove ozljede budu ublažene.
Izuzetno sam zahvalan Gradonačelniku Novog Sada, vatrogasnoj brigadi i medicinskom osoblju Kliničkog centra na stručnosti, organizatorima dočeka i svima ostalima koji su brzo odreagovali i postarali se da moj kolega Mike Noks dobije adekvatnu pomoć i njegu", navodi se u izjavi princa Karađorđevića,prenosi Mondo.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.