Zima okovala djelove SAD i Kanade, toliko hladno da umiru i ajkule
Foto:Atlantic White Shark Conservancy

Velika hladnoća, snijeg i ledena kiša

Zima okovala djelove SAD i Kanade, toliko hladno da umiru i ajkule

Velika hladnoća praćena mrazom, visokim snijegom i ledenom kišom zahvatila je djelove SAD i Kanade, dovela do smrtnih slučajeva, ali i lančanih sudara, zamrznutih cijevi i čestih krađa automobila.

Oštra zima uticala je i na masovna otkazivanja novogodišnjih proslava, a policija Sinsinatija navodi da se krađe kola dešavaju jer vlasnici ostavljaju neobezbijeđene uključene automobile u namjeri da zagriju vozilo, navodi Asošiejted pres.

Zvaničnici apeluju na građane da pomažu najranjivijima, prije svega beskućnicima i starima, dok meteorolozi upozoravaju ljude na opasnost od hipotermije i promrzlina.

U saveznoj državi Ohajo vlasti pozivaju ljude da budu u kontaktu sa članovima porodice, prijateljima i komšijama, a borci za zaštitu životinja podsjećaju građane da ne ostavljaju ljubimce napolju i da se postaraju da im bude toplo.

CNN navodi da je toliko hladno da umiru i ajkule dodajući da su u Masačusesu pronađena dva leša ajkule koja su uginule zbog hladnoće.

17122911400304coldweathertrndexlarge169Očekuje se da će ledeni talas potrajati do kraja vikenda, a vjerovatno i duže. Temperatura je na sjeveroistoku SAD je u četvrtak išla do minus 35 stepeni Celzijusa, a u petak ujutru je bilo minus 22.

Na zaleđenim putevima u Mičigenu juče je zabilježeno oko 30 sudara.

Prihvatni centri otvoreni su na nekim lokacijama i nadležne službe ubjeđuju ljude da provedu noć u njima, ali neki ipak odlučuju da ostanu na ulici.

U Vinipegu u Kanadi tečnost nakon prosipanja nema vremena da stigne do zemlje jer se zaledi u vazduhu.

 


 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.