Uhapšeno 30 osoba zbog korupcije, oštetili budžet za preko 20 miliona eura
Ilustracija

Srbija

Uhapšeno 30 osoba zbog korupcije, oštetili budžet za preko 20 miliona eura

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije uhapsili su u prethodnih nekoliko dana u više odvojenih akcija 30 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su u periodu od 2010. godine do danas počinili više koruptivnih krivičnih djela, kojima su budžete države i lokalnih samouprava, kao i privredna i fizička lica oštetili za oko 21,5 miliona eura.

Među uhapšenima su, kako navodi agencija Beta, i bivše odgovorno lice Apoteke Pančevo, bivši funkcioner "Jugobanke" AD Kosovska Mitrovica, članovi kreditnog odbora za pravna lica ''Srpske banke'', zaposleni na površinskom kopu "Drmno", više odgovornih lica i zaposlenih u različitim privrednim društvima.

Akcije suzbijanja finansijskog kriminala i korupcije, posebno vezane za zloupotrebe službenih položaja u državnim organima, u saradnji s srpskim nadležnim tužilaštvima i Poreskom policijom, sprovedene su na teritoriji policijskih uprava Čačak, Beograd, Zrenjanin, Požarevac, Smederevo, Jagodina i Novi Pazar, saopštio je MUP Srbije.

Policija je razotkrila i uhapsila i osam članova organizovane kriminalne grupe koji se sumnjiče da su od januara 2016. do juna 2017. godine "izvukli" iz preduzeća sa teritorije Srbije više od 1,4 milijarde i tim firmama omogućili utaju poreza od 200.000.000 dinara.

Podnijete su i krivične prijave protiv 43 osobe, među kojima su tri policijska službenika, 10 carinskih službenika, advokat, odgovorno lice Ustanove Gitarijada Zaječar, odgovorna lica Koncerna "Farmakom M.B. Šabac".

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.