Pričinio štetu u iznosu od oko 43.000 eura jer je dopustio sječu državne šume
Ilustracija

Kolašin

Pričinio štetu u iznosu od oko 43.000 eura jer je dopustio sječu državne šume

Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu protiv M.V. (23) iz Mojkovca zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nesavjestan rad u službi.

"On je ovo krivično djelo počinio, kako se sumnja, na način što je u svojstvu lugara u Upravi za šume Crne Gore – Područna jedinica Kolašin bio zadužen za zaštitu šuma na reonu „Vučje“ i  „Trebaljevsko  lipovačkih  šuma“, propuštanjem vršenja nadzora i nesavjesnim postupanjem tokom 2016. i 2017. godine, omogućio nepoznatim počiniocima da izvrše bespravnu sječu u državnoj šumi", saopšteno je iz Uprave policije.

 M.V. je, sumnja se, dozvolio bespravnu sječu šume u iznosu od 725,58 m3 bruto drvne mase bukovih i jelovih stabala, koje nije evidentirao u svojim izvještajima i na taj način pričinio štetu Upravi za šume PJ Kolašin u iznosu od 43.381 eura.

Uprava  za  šume PJ Kolašin je formirala komisiju čiji zadatak je bio da obiđe gazdinske jedinice „Vučje“ i „Trebaljevsko lipovačke šume“ i da zapisnički konstatuje bespravne sječe izvršene tokom 2016. i 2017.godine.

"U izvještajima komisije je konstatovano da je u navedenim reonima izvršena bespravna sječa u količini od 725,58m3  bruto  drvne  mase bukovih  i  jelovih  stabala,  koje u svojim izvještajima nije evidentirao lugar M.V."saopšteno je.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.