Monstat: Broj zaposlenih veći  za 3,1%
ilustracija

Treći kvartal

Monstat: Broj zaposlenih veći za 3,1%

Broj zaposlenih u trećem kvartalu ove godine u odnosu na prethodni kvartal veći je za 3,1% a broj nezaposlenih je povećan za 1,2%, pokazala je Monstatova Anketa o radnoj snazi.

Anketa je sprovedena u u periodu od jula do septembra a anketirano je 2 219 domaćinstava na teritoriji Crne Gore.

Kako je saopšteno iz Monstata, prikupljeni su podaci o demografskim obilježjima za sve članove domaćinstva (6 643 lica), a za lica stara 15 i više godina i podaci o njihovoj radnoj aktivnosti (5 614 lica).
 
"U trećem kvartalu 2017. godine u Crnoj Gori aktivnog stanovništva bilo je 281,6 hiljada od kojih je 239,8 hiljada ili 85,2% zaposlenih i 41,8 hiljada ili 14,8% nezaposlenih lica. Broj zaposlenih u odnosu na prethodni kvartal veći je za 3,1% a broj nezaposlenih je povećan za 1,2%.", navodi se u saopštenju.
 
Kako se dodaje, neaktivno stanovništvo čini 217,9 hiljada lica, i u odnosu na prethodni kvartal broj neaktivnog stanovništva je manji za 3,5%.

"Stopa aktivnosti za treći kvartal 2017. godine je 56,4%, stopa zaposlenosti je 48,0%, stopa nezaposlenosti je 14,8% i stopa neaktivnosti je 43,6%", saopštio je crnogorski Zavod za statistiku.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.