Tramp prijeti: Nema dolara ako glasate protiv nas
Donald Tramp

Priznanje Jersalima

Tramp prijeti: Nema dolara ako glasate protiv nas

Američki predsjednik Donald Tramp je zaprijetio da će SAD uskratiti pomoć zemljama koje na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija (UN) glasaju protiv njegove odluke da prizna Jerusalim kao glavni grad Izraela.

"Oni primaju stotine miliona dolara, čak i milijarde dolara, a onda glasaju protiv nas. Pratićemo te glasove. Neka glasaju protiv nas. Mnogo ćemo uštedjeti. Nismo mnogo zabrinuti", kazao je Tramp u obraćanju u Bijeloj kući.

"To nije više kao što je ranije bilo kada neki mogu glasati protiv vas, a vi im i dalje uplaćujete stotine miliona dolara, ne znajući šta rade s njim", rekao je američki predsjednik.

Američka ambasadorka pri UN-u Niki Halej ranije je poslala prijeteće pismo članicama Generalne skupštine UN-a uoči glasanja o rezoluciji protiv odluke Sjedinjenih Američkih Država (SAD) da prizna Jerusalim za prijestonicu Izraela.

U pismu je napisala da će američki predsjednik Tramp "pažljivo pratiti glasanje" i da je, kako se dodaje, "tražio izvještaj o tome ko je glasao protiv nas".

Podsjetimo, u četvrtak će biti održano zasijedanje Generalne skupštine UN-a na kojem će se razmatrati pitanje Jerusalima.

Američki predsjednik Donald Tramp je početkom decembra priznao Jerusalim kao glavni grad Izraela i izazvao oštre kritike međunarodne zajednice, a posebno islamskog svijeta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.