Podgorica: Učenica tokom igre nožem ubola druga
Ilustracija

Podgorica: Učenica tokom igre nožem ubola druga

Uče­nik dru­gog raz­re­da Sred­nje me­di­cin­ske ško­le u Pod­go­ri­ci ubo­den je pro­šle sed­mi­ce no­ži­ćem u no­gu, a po­vri­je­di­la ga je dru­ga­ri­ca to­kom na­vod­ne igre, na pa­u­zi iz­me­đu ča­so­va prak­tič­ne na­sta­ve, zbog če­ga je slu­čaj pri­ja­vljen po­li­ci­ji, objavio je Dan.

Še­sna­e­sto­go­di­šnjak, sa smje­ra zub­ni teh­ni­čar, zbog po­vre­de je mo­rao da za­tra­ži po­moć lje­ka­ra u Ur­gent­nom cen­tru, gdje je oso­blje po slu­žbe­noj du­žno­sti oba­vi­je­sti­lo pri­pad­ni­ke Upra­ve po­li­ci­je o po­vre­da­ma i in­ci­den­tu.

Di­rek­tor Me­di­cin­ske ško­le Bra­ni­mir Ko­stić ka­zao je za „Dan” da se in­ci­dent u toj usta­no­vi do­go­dio pri­je pet-šest da­na i da su in­spek­to­ri za ma­lo­ljet­ni­ke od uče­ni­ka uze­li iz­ja­ve. Is­ti­če da je „igra dje­ce pro­šla bez te­žih po­sle­di­ca”.

"Ni­je se ni­šta opa­sno de­si­lo, ra­di se o uzor­nim uče­ni­ci­ma, ko­ji su u ne­koj vr­sti igre po­vri­jedi­li jed­no dru­go. Uče­nik je ubo­den u no­gu i od­ve­den u Ur­gent­ni cen­tar, ali vi­še se ra­di­lo o ogre­bo­ti­ni u pred­je­lu bu­ti­ne. Po slu­žbe­noj du­žno­sti oba­vi­je­šte­na je po­li­ci­ja, ko­ja je sa­slu­ša­la uče­ni­ke i na to­me se sve za­vr­ši­lo. Ni­je­su ni­ka­ve pri­ja­ve pod­ni­je­te jer dje­ca nijesu ima­la na­mje­ru jed­no dru­go da po­vri­je­de. No­žić sa ko­jim su se igra­li ko­ri­sti se za prak­tič­nu na­sta­vu u sto­ma­to­lo­gi­ji za rad sa gip­som. Maj­ka dje­ča­ka je oba­vi­la raz­go­vor sa raz­red­nim star­je­ši­nom i usa­gla­si­li su se da ni­je do­šlo do na­mjer­nog po­vre­đi­va­nja nje­nog si­na. Raz­red­ni star­je­ši­na je sve vri­je­me bio upo­znat sa si­tu­a­ci­jom i slu­čaj će bi­ti raz­ma­tran na odje­ljen­skom vi­je­ću. Do­bi­će­mo i pi­sa­nu iz­ja­vu obje stra­ne, ka­ko bi­smo lak­še mo­gli utvr­di­ti šta se do­go­dilo", is­ti­če Ko­stić.

On na­vo­di da ško­la vo­di ra­ču­na o di­sci­pli­ni u uči­o­ni­ca­ma i da po­me­nu­ti slu­čaj ni­je za bri­gu, jer se ra­di o 16-go­di­šnja­ci­ma, ko­ji su se za­ni­je­li.

"Naj­va­žni­je je da uče­ni­ci ni­je­su za­do­bi­li bi­lo ka­kvu po­vre­du i da su ne­sme­ta­no na­sta­vi­li da po­ha­đa­ju ško­lu. Na­ša usta­no­va se tru­di da svim đa­ci­ma omo­gu­ći uslo­ve za što kva­li­tet­ni­ju na­sta­vu, a na ro­di­te­lji­ma je da ih upu­te i vas­pi­ta­ju, ka­ko bi ste­kli pra­ve na­vi­ke, po­što­va­li pro­fe­so­re i ste­kli obra­zo­va­nje", po­ru­ču­je Ko­stić.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.