DF će se iz Parlamenta direktno obraćati biračima
Foto:PZP

Bajčetić u Jerevanu zatražio međunarodnu podršku

DF će se iz Parlamenta direktno obraćati biračima

Član predsjedništva Pokreta za promjene Nikola Bajčetić, boravi u Jerevanu (Jermenija) na sastanku Savjeta Alijanse evropskih konzervativaca i reformista. Na sastanku Savjeta su se našli predstavnici više od 30 političkih partija koje su punopravne članice ACRE-a, kao I predstavnici brojnih organizacija koje se okupljaju oko alijanse, saopšteno je iz PZPa.

Bajčetić je, kako se navodi,  iskoristio priliku da u razgovoru sa poslanicima iz Evropskog parlamenta a koji dolaze iz Italije, Austrije, Češke,Holandije, Njemačke, te Velike Britanije upozna iste o političkoj situaciji u Crnoj Gori, progonu Demokratskog fronta kao najjače opozicione grupacije i razlozima zbog kojeg se DF vraća u Parlament.Yerevansummit2017photoACRE

 

“Na žalost, u Crnoj Gori još uvijek nemamo nezavisne institucije i vladavinu prava. Nemamo jer Đukanovićevom režimu to ne bi odgovaralo. Na ovaj način, DPS zajedno sa svojim satelitima kontroliše sve institucije, a često ih zloupotrebljavaju u obračunu sa neistomišljenicima režima. Nama je potrebna međunarodna podrška kako bi se izborili za fer i slobodne izbore i smijenili ovaj autokratski režim.  Protiv DF-a se vodi više sudskih postupaka, do nedavno su nam funkcioneri bili u zatvoru, a članovi naše partije kao i članovi naših porodica su svakodnevno izloženi šikaniranju samo zato jer imaju drugačija politička mišljenja” istakao je Bajčetić.

Kako je kazao, Demokratski front nije naišao na korektnu saradnju kod manjeg ostatka dijela opozicije, iako su ih više puta pozivali da dogovore zajedničke aktivnosti, jer bojkot parlamenta nije dao željene rezultate.

"Zato smo odlučili da se vratimo u parlament, jer se već dugo vremena nalazimo u jednoj medijskoj izolaciji. A sada ćemo imati priliku da se direktno putem  prenosa uživo koji ne može da se cenzuriše obraćamo našim biračima.” zaključio je on.

Na sastanku Savjeta ACRE-e u Jerevanu je reizabran dosadašnji predsjednik ovog tijela Jan Zahradil, kao i bord direktora. Takođe, Predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević, ponovo je reizabran za člana Savjeta ACRE-a.

Nakon sastanka organizovan je Yerevan Summit na kome je domaćin bio g. Gagik Tsarukyan, koji je predsjednik Prosperitetne partije Jermenije. Na samitu su govorili poslanici ove partije, koja je inače najjača opoziciona partija u Jermeniji - dodaje se u saopštenju.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.