Nikola Bajčetić

"Odluka da se razriješi Ivanović nastavak političkog progona neistomišljenika vlasti"

Odluka Administrativnog odbora koji predlaže Skupštini Crne Gore da razriješi člana Savjeta Agencije za elektronske medije Darka Ivanovića, je zapravo nastavak političkog progona neistomišljenika vlasti, smatra Nikola Bajčetić član Predsjedništva Pokreta za Promjene.

Ova odluka prema riječima Bajčetića predstavlja uvertiru koja treba da posluži za sprovođenje "ružičaste DPS demokratije tokom naredne izborne godine koja za CG treba da bude od velikog političkog značaja".

Bajčetić kaže da se Demokratski front među prvim našao "na udaru DPS-ovih političkih batina, Agencije za antikorupciju i Specijalnog državnog tužilaštva".

"Upravo su ove dvije poluge vlasti aktivirane kada je režimu prijetila najveća opasnost od DF-a.

Danas smo svjedoci da nakon što je režim uvidio da smo u DF-u opstali uprkos svim njihovim progonima i hapšenjima, oni aktiviraju ponovo Agenciju za antikorupciju koja treba da nastavi dalje sa progonom neistomišljenika vlasti. A sada su na udaru pojedinci iz civilnog sektora i medija.

Na žalost, moramo da konstatujemo da i uprkos određenim kadrovskim promjenama u RTCG-u,  odnos prema DF-u se nije značajno promijenio, te u nama ostaje gorak ukus zbog toga. Ali uvijek ćemo biti spremni da podržimo slobodne pojedince koji samo zbog toga što ne razmišljaju isto kao sprovodnici DPS-ove ružičaste demokratije, treba da budu sankcionisani od strane ovog režima", naveo je Bajčetić.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.