U vikendici pronađeno 12 džakova skanka, uhapšeni Beranci
Ilustracija

U vikendici pronađeno 12 džakova skanka, uhapšeni Beranci

Beranska granična policija je jutros, postupajući na osnovu operativnih saznanja pronašla i oduzela oko 39,5 kilograma skanka i tom prilikom lišila slobode dva lica osumnjičena da su počinila krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

"Naime, službenici OGB Berane su, 13.decembra oko 2 časa, postupajući po operativnom podatku ispred jedne vikendice u mjestu Lokve zatekli N.V. (36) i N.J. (26), iz Berana. Oni su ušli u dvorište sa motociklom beranskih registarskih oznaka na kojem se nalazilo 12 džakova. N.V. i N.J. su dva džaka unijeli u vikendicu, nakon čega su policijski službenici izvršili kontrolu ovih lica i tom prilikom su pronašli i oduzeli 12 džakova u kojima se nalazilo 37 pvc pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank, ukupne težine od 39,495 kilograma. O događaju su upoznati službenici Odsjeka za borbu protiv droge", saopšteno je iz Uprave policije.

Uz usmenu naredbu sudije za istragu Višeg suda iz Bijelog Polja policijski službenici su izvršil pretres vikendice, koja je u vlasništvu N.V, i tom prilikom su pronašli i oduzeli  gasni pištolj i 55 komada municije različitog kalibra.

Pronađena i oduzeta opojna droga biće upućena u Forenzički centar radi vještačenja.

O događaju je obaviješten državni tužilac u VDT u Bijelom Polju koji je naložio da se N.V. i N.J. liše slobode i da mu se privedu uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.