Otkriven jutarnji trik Anđeline Džoli zbog kog se nikada ne ugoji
Anđelina Džoli

Otkriven jutarnji trik Anđeline Džoli zbog kog se nikada ne ugoji

Autorka režima ishrane koji primenjuje Anđelina Džoli - Triša Kaningam, godinama se mučila s velikim viškom kilograma. Isporobavala je brojne dijete, ali izgubljeni kilogrami su se vraćali. Onda je riješila da primeni drugačiji princip.

Umjesto da se izgladnjuje, jednostavno je zamijenila raspored obroka. Ono što je obično jela za doručak je ostavila za večeru, a ujutru je imala obilan obrok. I djelovalo je!

Udružila se sa nutricionistkinjom Hajdi Skolnik i zajedno su osmislile detaljan, nutricionistički izbalansiran plan koji je Triši pomogao da za devet mjeseci sa 136 oslabi na 64 kg.

Kaningam smatra da ako zamijenite količinu kalorija koju unosite ujutru sa onom koju unosite uveče, to će u značajnoj meri promijeniti način na koji naše tijelo sagorijeva energiju, odnosno te iste kalorije. U praksi to znači da doručak treba da bude obilan i energetski jak. Poenta je i da je jedete u pravo vrijeme i da posle imate aktivan dan. Ujutru nam je metabolizam najbrži, a kako dan odmiče, on opada. Zato se hrana koju unesemo u jutarnjim časovima najlakše sagori, pa preko dana preporučuje i redovna fizička aktivnost, jer se tako maksimalno iskorišćava potencijal organizma da topi masnoće. Uveče, kad se metabolizam usporava i kada se tijelo polako priprema za san, treba “jesti kao prosjak”, odnosno lagano. Na taj način ćete spriječiti stvaranje masnih naslaga.

Džoli je izjavila da je u prošlosti izbjegavala doručak, samo je pila kafu, ali vremenom je primijetila da je ta loša navika počela da utiče na njeno zdravlje, ali i liniju. Već godinama, ujutro ima obilan obrok, a za večeru jede ono što se obično smatra doručkom – činiju muslija sa mlijekom!

gloria.rs

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.