EU: Svi politički akteri da se vrate u parlament
Majak Kocijančić, foto: Reuters

Pozdravili odluku DF-a

EU: Svi politički akteri da se vrate u parlament

Evropska unija je dosledno ohrabrivala sve političke aktere u Crnoj Gori da vrate političku debatu tamo gdje ona pripada, tj. parlamentu, zbog toga pozdravljamo odluku Demokratskog fronta da se vrati u Skupštinu. To je Dnevnim novinama saopšteno iz kabineta portparolke EU Maje Kocijančić.

Demokratski front saopštio je juče da se već od narednog zasijedanja vraća u parlament u punom kapacitetu, a lider tog političkog saveza, Andrija Mandić, kazao je da poslanički klub DF novi front, onaj u Skupštini i dodao da će i političari iz EU dobro razumjeti pozadinu i jasnu namjeru DF-a da otvori još jedan novi front, ne samo onaj na terenu.

“EU je dosledno ohrabrila sve političke aktere u Crnoj Gori da vrate političku debatu tamo gdje ona pripada. Zbog toga je za nas povratak dijela opozicije parlamentu dobrodošao, a od ključnog je značaja da se konstruktivni politički dijalog u parlamentu odvija među svim političkim partijama”, rečeno je Dnevnim novinama u Evropskoj komisiji.

Mandić je juče, govoreći o razlozima za povratak u parlament, podsjetio da je opozicija na prethodnim parlamentarnim izborima osvojila 39 mandata, i da su „vodili bitku kako da dođu do još dva”, da uspostave parlamentarnu većinu i smijene vlast.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.