DF prekida bojkot, u skupštinu se vraća i Ujedinjena Crna Gora
Foto: Screenshot

Povratak u poslaničke klupe

DF prekida bojkot, u skupštinu se vraća i Ujedinjena Crna Gora

Klub poslanika Demokratskog fronta (DF) odlučio je da prekine bojkot sjednica Skupštine Crne Gore, pa će se tako nakon dugo vremena ponovo vratiti u poslaničke klupe. Odluku DF-a podržala su i dva poslanika Ujedinjene Crne Gore i jedan nezavisni poslanik, što znči da će više od polovine opozicionih poslanika biti prisutno na sjednicama Skupštine.

Lider DF-a Andrija Mandić poručio je da je ostatak opozicije kriv za raskol unutar opozicije i da će DF svoj vid političke borbe prenijeti u Skupštinu.

''Demokrate, SNP, URA i SDP nijesu odgovorile uopšte na naš zahtjev da stavimo bijeli papir na sto i dogovorimo konsenzus opozicije. Samo su nam UCG i poslanik Aleksandar Damjanović odgovorili. Mi smo nakon takvog ignorisanja opozicije odlučili da otvorimo još jedan front, ovaj u Skupštini. Predlagali smo proteste u kombinaciji sa bojkotom, jer bojkot sam po sebi nije dovoljan, to nekome nije odgovaralo. Mi smo odlučili da borbu prenesemo u parlament", kazao je Mandić.

Kazao je da će sada imati u "direktnom, necenzurisanom prenosu" građanima da prenesu svoje poruke.

"Mi ćemo biti već na prvom narednom zasijedanju Skupštine u punom kapacitetu. Neće im uspjeti plan za izolaciju DF-a. Ali, kad god kolege iz opozicije odluče da idu na proteste, mi smo tu, imamo snagu, imamo ideje, a imamo i podršku građana'', poručio je Mandić.

Osim poslanika DF-a, u Skupštinu se nakon više od godinu dana vraćaju poslanici Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović i Goran Radonjić, kao i nezavisni poslanik Aleksandar Damjanović. 

Bojkot parlamenta nastavljaju poslanici Demokratske Crne Gore, Građanskog pokreta URA, Demos-a, SNP-a i SDP-a.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.