Japan: Samurajskim mačem u hramu ubio dvije žene pa izvršio samoubistvo
ilustracija

Porodične razmirice

Japan: Samurajskim mačem u hramu ubio dvije žene pa izvršio samoubistvo

Napadač je samurajskim mačem ubio dvije osobe, pa izvršio samoubistvo u šintoističkom hramu u glavnom gradu Japana Tokiju.

Novinska agencija Kjodo javlja da se incident dogodio u hramu Tomioka Hachiman i da je u napadu ubijena glavna sestra i još jedna žena.

U napadu je ranjen i vozač glavne sestre, a na mjestu napada pronađen je krvav samurajski mač, prenosi agencija Anadolija.

Uprava hrama nije komentarisala slučaj, a lokalni mediji javljaju da je napadač bio brat ubijene glavne sestre i da je incident plod porodičnih razmirica.

Japanska novinska agencija Jiji javlja da je napadač Shigenaga Tomioka 90-ih godina prošlog stoljeća imenovan za čelnika hrama, a da ga je 2001. godine na toj funkciji zamijenio otac koji se penzionisao prije sedam godina.

Na funkciji ga je naslijedila kćerka Nagako Tomioka, a Shigenaga se nije mirio sa očevom odlukom i u više navrata je prijetio sestri.

Riječ je o hramu izgrađenom daleke 1627. godine koji je široj javnosti poznat po ljetnom festivalu Fukagawa Hachiman.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.