Kraljica Elizabeta propušta unukovo vjenčanje
Kraljica Elizabeta

Pozicija joj ne dozvoljava

Kraljica Elizabeta propušta unukovo vjenčanje

Kada su princ Hari i glumica Megan Markl objavili u ponedeljak da su se vjerili, britanska kraljica Elizabeta II je među prvima uputila čestitke paru i rekla da je vrlo zadovoljna.

Ipak, uprkos njenoj radosti, kraljica možda neće doći na unukovo vjenčanje.

Elizabeta je vrhovni poglavar Engleske crkve, koja zastupa uvjerenje da je brak za cio život i odbacuje mogućnost razvoda. Naime, Megan je već bila u braku s producentom Trevorom Engelsonom od kojeg se razvela 2013. godine.

Kraljica je iz istog razloga propustila vjenčanje svog sina, princa Čarlsa, s Kamilom.

“Ne mogu da idem na vjenčanje. Mislim da mi to moja pozicija ne dozvoljava”, objasnila je kraljica Elizabeta tada svoj izostanak, mada se pojavila na kasnijoj proslavi.

Engleska crkva nekada je zabranjivala brak razvedenim ljudima, ali je promijenila pravila 2002. godine. Ipak, kraljica ozbiljno shvata svoju poziciju.

Inače, Hari i Megan objavili su da će se vjenčati u maju sljedeće godine u dvorcu Vindzor, a tačan datum još nije saopšten.

Događaj su, navodno, uskladili sa periodom kada će Kejt Midlton i princ Vilijam dobiti svoje treće dijete.

24sata.hr

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.