Upravni odbor Univerziteta Crne Gore sjutra o kandidatu za novog rektora
UCG

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore sjutra o kandidatu za novog rektora

Članovi Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore izjasniće se sjutra tajnim glasanjem o Programu razvoja Univerziteta Crne Gore za mandatni period 2017. – 2020. godine kandidata za izbor rektora prof. dr Danila Nikolića. Program i kandidaturu prof. dr Danila Nikolića prethodno je podržao Senat Univerziteta Crne Gore i uputio Upravnom odboru na odlučivanje.

Iz UCG podsjećaju da je, Upravni odbor Univerziteta Crne Gore donio 17. oktobra Odluku o raspisivanju konkursa za izbor rektora Univerziteta Crne Gore, koji je u jednom štampanom mediju objavljen dva dana kasnije, 19. oktobra.

Upravni odbor je, potom, na sjednici održanoj 8. novembra imenovao izbornu komisiju za sprovođenje postupka izbora rektora Univerziteta Crne Gore u sastavu prof. dr Gordana Paović-Jeknić, prof. mr Miran Begić, Vladan Joković, dr Milanko Damjanović i Vasilije Ivanović.

Komisija je, u skladu sa Statutom, 21. novembra, nakon što je utvrdila da se na konkurs prijavio jedan kadindat - prof. dr Danilo Nikolić, kao i da su ispoštovane sve propisane procedure, dostavila izvještaj Senatu.        

Senat je na sjednici održanoj 24. novembra podržao Program razvoja Univerziteta Crne Gore za mandatni period 2017. – 2020. kandidata za izbor rektora prof. dr Danila Nikolića. Time su se stekli uslovi za izjašnjavanje Upravnog odbora o kandidaturi prof. dr Danila Nikolića.

"Sjutrašnjoj sjednici Upravnog odbora prisustvovaće, po pozivu, dekani i direktori organizacionih jednica.

Prof. dr Danilo Nikolić redovni je profesor Univerziteta Crne Gore. U dva mandata biran je za dekana Pomorskog fakulteta u Kotoru, dugogodišnji je član Senata Univerziteta Crne Gore i član Savjeta za visoko obrazovanje.

Od 3. oktobra ove godine vršilac je funkcije rektora Univerziteta Crne Gore", saopšteno je  iz UCG.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.