Bečić poručio da moraju pobijediti trgovce nacionalnim i vjerskim osjećanjima
Sa konvencije u Mojkovcu

Konvencija u Mojkovcu

Bečić poručio da moraju pobijediti trgovce nacionalnim i vjerskim osjećanjima

Demokratska Crna Gora održala je sinoć u nikad punijoj sali Centra za kulturu završnu Pobjedničku konvenciju u Mojkovcu.

„Pobjeda, pobjeda“ odjekivalo je juče Mojkovcem i često prekidalo govornike na sinoćnjoj Konvenciji, kojoj je, pored ogromnog broja Mojkovčanki i Mojkovčana, prisustvovalo i rukovodstvo Demokrata, na čelu sa Aleksom Bečićem, saopšteno je iz ove partije.

Na početku svog govora, predsjednik Demokrata je podsjetio na svoje učešće u kampanji od „vrata do vrata“.

„Obišao sam sva sela i naselja u Mojkovcu – Štitaricu, Podbišće, Pržište, Polja, Uroševinu, Ravni, Tutiće, Žari, Lepenac, Prošćenje, Slatinu, Gostilovinu, Stevanovac, Jakoviće, Gojakoviće, Bistricu, Dobrilovinu. Upoznao sam poštene i postojane ljude i svi do jednog su mi poručili: Aleksa, dosta nam je kupljenih diploma, dosta nam je plaćenih podanika, dosta nam je crnih kutija, dosta nam je skorojevića, hoćemo da se ponovo vidi bratska ljubav, hoćemo da se vrati komšijska sloga, hoćemo otkupne stanice, hoćemo fabrike, hoćemo mladost, hoćemo da ponovo čujemo svadbarkse sirene po Mojkovcu, hoćemo da čujemo dječiji smijeh, hoćemo da vidimo mladalačku radost, hoćemo da Mojkovac živi, a ne da nestaje! Mi to hoćemo, mi to možemo, mi to moramo, mi to zaslužujemo! Mi smo oni koji se ne predajemo, koji smo spremni i živote da položimo za budućnost Mojkovca, za budućnost Crne Gore.“

Bečić je, kako navode Demokrate  pocrtao jasnu razliku između njih i pripadnika kako smatraju, organizovane kriminalne grupe.

„Mi nismo imali kajle oko vrata, ali jesmo poštene ruke naših roditelja, mi nijesmo kupovali stanove na Menhetnu od preko 800.000 eura, ali jesmo otvoreno srce za sve goste, nijesmo studirali 4 godine fakulteta za 10 dana, ali jesmo imali desetke u indeksima. Zato imamo znanja da vas pobijedimo. Zato nemamo straha, zato imamo ponos, zato imamo prkos, zato nam ne možete ništa, zato nas ne mogu uplašiti, zato ćemo ih ubjedljivo pobijediti. I zato ćemo da ih pošaljemo na mjesto koje su sami sebi predodredili – u istoriju beščašća!”

Predsjednik Demokrata je istakao da moraju pobijediti trgovce nacionalnim i vjerskim osjećanjima.

“Kad vam pomenu partizane, četnike, bjelaše, zelenaše, vi se samo sjetite kolika vam je rata za kredit, koliki vam je račun za struju, gdje vam radi dijete, kolika vam je penzija, kad ste poslednji put imali slobodan dan, ko vam je ukinuo naknade, kad ste poslednji put bili na zimovanju ili ljetovanju. Sjetite se njihovih rezultata za 27 godina, ali osvrnite se i na naše rezultate za svega godinu dana. Čuli ste šta smo sve u Herceg Novom i Kotoru uradili. Danas je Dan opštine Budva, zato je Dragan Krapović, predsjednik Opštine opravdano odsutan, ali jednako kao i mi ponosan na sve ono što smo uradili za godinu dana u prijestonici crnogorskog turizma. Samo u ovoj godini opština je prihodovala 28 miliona eura, naplaćeno je pet miliona više komunalija nego u istom periodu prošle godine, naplaćeno je 600 000 hiljada više poreza na nepokretnost, naplaćeno je 500 000 više boravišne takse, vraćeno je sedam miliona dugova koje su oni napravili, sve tekuće obaveze se izmiruju prvog u mjesecu, uveden je komunalni red, zaustavljena je građevinska mafija, obezbijeđeni su besplatni udžbenici za djecu svih 9 razreda osnovne škole, zamijenjeni su svi sanitarni čvorovi u srednjoj školi, obezbijeđene su potpuno nove  prostorije za dječiji vrtić, radi se kanalizacija u Petrovcu, kružni tokovi u Bečićima, atmosferska kanalizacija u centru Budve, radi se Dnevni centar za djecu sa posebnim potrebama, a asfaltirana je 21 000 m2 puteva i parkinga! I to sve za nepunih godinu dana! Sve se može samo kad se ne krade, kad se ne otima! Kad nema ugradnje, onda ima izgradnje, kad se ne krade, onda ima za sve! Tako da Mojkovčani, vi birate: ili opština sa ljudima ili opština sa kriminalcima!“

Bečić se osvrnuo i na predsjednika DPSa.

„Đukanović se prije neki dan u Petnjici ponovo bavio mojim kupaćim gaćama, komentarišući fotografiju koja dokumentuje da sam se ja kupao na plaži sa 4 godine, dok je on jurišao na Dubrovnik. Međutim, u velikoj panici koja je primjetna na njegovom licu, saopšti da sam sa Bečićke plaže zajedno sa Šešeljem ratovao, a da sam čak tako moćan bio da sam tražio od Nato-a da bombarduje Crnu Goru. I sve sam to uspio sa 11 godina. Pa, Đukanović  je od mene napravio crnogorskog Supermena! Samo si jedno zaboravio. Da sam ja tada zaista imao godina koliko imam danas,   ne bi ti vladao ni dana, a kamoli 30 godina. Jedina tvoja sreća, a najveća nesreća za Crnu Goru, je što sam zajedno sa ovim mladim ljudima rođen 25 godina nakon tebe, pa si imao vremena da otimaš i rasprodaješ. Za tih 25 godina si stigao da se prešaltaš iz komunističe ideologije u četničku, iz četničke u bratoubilačku, iz bratobilačke u unionističku, iz unionističe u suverenističku, iz suverenističke u kriminalističku, pa si danas postao šef nad šefovima organizovanih kriminalnih grupa, najveći ideološki kameleon u Evropi i predsjednik najmonstruoznije političke partije na Balkanu! E, danas ti poručujem iz junačkog Mojkovca: ni za centimetar ti se neću pomjeriti, ni za jedan sekund neću ustukniti, nema tog kriminalca koji me može uplašiti, nema tog čovjeka kojeg neću obići, nema te majke koju neću zagrliti i nema tog dana kojeg neću posvetiti i Mojkovcu i mojoj Crnoj Gori“, zaključio je predsjednik Demokrata.

Na Konvenciji su govorili i: Miloš Bojanić, Sava Medojević, Iva Vlaović, Selma Muradbašić, Tatjana Simić, Stevan Katić, Vladimir Jokić i Ivan Stanić.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.