Barselona u osmini finala, Atletiko savladao Romu
Foto:Anadolija

Liga šampiona

Barselona u osmini finala, Atletiko savladao Romu

Fudbaleri Barselone plasirali su se sinoć u osminu finala Lige šampiona, pošto su u Torinu odigrali 0:0 protiv Juventusa, u utakmici petog kola Grupe D.

Ekipe nisu napravile mnogo šansi, prvu je imala Barselona u 23, minutu, kada je Ivan Rakitić pogodio stativu, dok je u završnici prvog poluvremena na drugoj strani Paulo Dibala šutirao preko gola iz dobre pozicije.

Isti igrač mogao je da postigne gol i u drugom minutu nadoknade vremena, ali je njegov šut dobro odbranio golman Barselone.

Prvi put od oktobra prošle godine Lionel Mesi nije bio u startnoj postavi Barselone, a u igru je ušao u 55. minutu. 

Barselona je prva na tabeli sa 11 bodova, a Juventus ima osam i u poslednjem kolu će tražiti plasman u drugu fazu. Sporting je treći sa sedam bodova, a poslednjeplasirani Olimpijakos ima jedan bod.

U drugoj utakmici u toj grupi Sporting je u Lisabonu pobijedio Olimpijakos sa 3:1 i zadržao šanse za plasman u drugu fazu. Domaći su poveli u 40. minutu golom Basa Dosta, a tri minuta kasnije vođstvo je udvostručio Bruno Sesar. Dost je postigao treći gol u 66. minutu, a konačan rezultat postavio je Vadis Odjidja Ofoe u 86. minutu.

U Grupi A Bazel je kao domaćin pobijedio Mančester junajted sa 1:0 golom Mihaela Langa u 89. minutu. Švajcarski tim je zadržao šanse za plasman u osminu finala pošto je preuzeo drugo mjesto od CSKA, obje ekipe sada imaju po devet bodova. Junajted je prvi sa 12 bodova, a Benfika je bez bodova.

U drugoj utakmici u toj grupi CSKA je ranije danas u Moskvi pobijedio Benfiku sa 2:0.

U Grupi C Atletko Madrid pobijedio je kao domaćin Romu sa 2:0 i ostao u igri za plasman u drugu fazu. Atletiko je poveo u 69. minutu golom Antoana Grizmana "makazicama", a konačan rezultat postavio je Kevin Gameiro u 85. minutu.

Ranije danas iz te grupe Čelsi je obezbijedio plasman u osminu finala pošto je kao gost pobijedio Karabag sa 4:0.

Čelsi je prvi na tabeli sa 10 bodova, Roma ima osam, Atletiko je sakupio šest, a Karabag dva boda.

Iz Grupe B još ranije su se u osminu finala plasirali Pari Sen Žermen i Bajern Minhen. Francuski tim je na svom terenu pobijedio Seltik sa 7:1, dok je Bajern kao gost pobijedio Anderleht sa 2:1

Seltik je poveo već u prvom minutu preko Muse Dembelea, a posle toga rezultat je preokrenuo Nejmar, golovima u devetom i 22. minutu. Edinson Kavani postigao je treći gol u 28. minutu i to je bio njegov 150. pogodak u 216. utakmici za taj klub.

Ubjedljivu pobjedu domaćima donijeli su Kilijan Mbape golom u 35. minutu, Marko Verati u 75, Kavani svojim drugim golom u 79. i Dani Alves u 80. minutu.

Šampion Njemačke poveo je u Belgiji golom Roberta Levandovskog u 51. minutu, a izjednačio je Sofijan Hani u 63. Pobedu Bajernu donio je Korenten Toliso u 77. minutu.

Pari Sen Žermen je prvi na tabeli sa svih 15 bodova, Bajern je drugi sa tri boda manje, trećeplasirani Seltik ima tri boda, dok je Anderleht bez bodova.

Utakmice poslednjeg šestog kola grupne faze igraju se 5. i 6. decembra.

Beta

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.