NVO Prijatelji životinja Bar: Njemice nisu krijumčarile pse, već ih spašavale

Preskupo platile saosjećajnost i ljubav

NVO Prijatelji životinja Bar: Njemice nisu krijumčarile pse, već ih spašavale

NVO Prijatelji životinja Bar kažu da je tačno da su prošlog petka na graničnom prelazu Karasovići hrvatski carinici zaustavili vozilo koje je prevozilo pse iz Crne Gore.

Ipak, negiraju da je u pitanju, kako su pisali tamošnji mediji, riječ o švercu pasa, već je, kako kažu, riječ o spasavanju napuštenih životinja.

“Riječ je o potpuno legalnoj radnji, u koju su upućene sve naše kolege iz organizacija za zaštitu životinja u Crnoj Gori i tu nema ničeg što bi se moglo nazvati švercom”, ističu iz ove NVO.

531

Prošlog petka iz pravca Crne Gore zaustavljena su dva vozila, BMW crnogorskih i “dačija logan” njemačkih registracija. U BMW- u su bili vozač i suvozač za koje je utvrđeno da nemaju veze sa događajem, iako je u njihovom vozilu zatečeno pet kaveza sa devet pasa. U “dačiji” su bila četiri kaveza sa pet pasa. Automobilom je upravljala 30-godišnja njemačka državljanka, a na mjestu suvozača bila je njena 26-godišnja zemljakinja.

Njemice su izjavile da su psi njihovi, zbog čega su Crnogorci pušteni.

27

Iz ove NVO ocjenjuju da su turistkinje svoj odmor žrtvovale za spasavanje pasa, i da su preskupo platile saosećajnost i ljubav.

“Platile su zbog svoje liste odabranih i spasenih! Koga povesti, a koga ostaviti sa saznanjem da sjutrašnji dan neće dočekati živeći na ulici. Da, one će biti kažnjene jer su spasavale… One su srcem jurišale na propise, zakone, zabrane,… a da li će biti kažnjeni oni koji nemilosrdno ostavljaju, odbacuju, ne liječe svoje ljubimce, koje kupuju iz nelegalnih odgajivačnica! Oni koji tuku, izgladnjavaju, nemaju samilosti kada džukele ostavljaju vezane za kontejnere”, pitaju se iz ove NVO.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.