Odbornik DPS-a Mojkovac vrijeđao i udarao Lekovića (VIDEO)
Foto: Screenshot/Youtube

Demokrate reagovale

Odbornik DPS-a Mojkovac vrijeđao i udarao Lekovića (VIDEO)

Partija Alekse Bečića žali se da je ponovo napadnuta u Mojkovcu. Naime, kako tvrde u ovoj partiji, odbornik DPS-a Dejan Krgušić, napao je njihovog kolegu Momčila Lekovića.

“Dejan Krgušić zaustavio je vozilo u kojem su se nalazili naši mladi aktivisti koji su realizovali kampanju “od vrata do vrata“, i prvo se verbalno obrušio na njih, tjerajući ih, a zatim i fizički nasrnuo na njih. Više puta im je uputio prijetnje riječima “Mršte odavde“, da bi potom više puta udario pomoćnika direktora Demokrata, Momčila Lekovića”, tvrde Demokrate.

O svemu ovome su aktivisti uspjeli da zabilježe video snimak mobilnim telefonom.

“Čitav Mojkovac zna da je akter ovog nečasnog postupanja, iako aktuelni odbornik DPS-a, poznat po kupovini ličnih karata u korist DPS-a i u ranijim izbornim ciklusima, i da je u srodstvu sa Ivanom Delićem, bezbjednosno interesantnom osobom, koja je bila desna ruka Svetozara Marovića“, navode Demokrate.

Kažu i da znaju zašto su napadnuti.

“Povod za ovaj fizički i verbalni nasrtaj na naše mlade aktiviste bila je okolnost što smo vidjeli nekog čovjeka koji je Krgušiću i licima koja su bila u društvu sa njim dodao kovertu, a koji je nakon toga odmah sjeo u kola i odvezao se u nepoznatom pravcu”, ističe partija Alekse Bečića.

Demokrate su pozvale Vrhovnog državnog tužioca, Ivicu Stankovića, da reaguje.

Ovo nije prvi put da se Demokrate žale da ih aktivisti DPS-a napadaju.

Sredinom septembra su kazali da su dva puta napadnuti u Mojkovcu gdje sprovode kampanju od vrata do vrata.

Prvo ih je, kažu, napao Radoje Marković, premijerov rođeni brat, a onda Goran Stanišić, aktivista Demokratske partije socijalista iz Mojkovca.

Radoje Marković negirao je ranije u izjavi za CdM da je napao mlade aktiviste, a DPS je tada pozvao nadležne državne organe da utvrde da li je postojala namjera da se u konkretnom slučaju isprovocira incident.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.