Kljajević: Otkloniti saobraćajne i komunalne probleme u Mojkovcu
Nikola Kljajević

Kljajević: Otkloniti saobraćajne i komunalne probleme u Mojkovcu

Saobraćajna i komunalna infrastruktura su oličenje pravog stanja svakog grada. Bez adekvatnog rješavanja ovih pitanja, nemoguće je govoriti o bilo kakvom razvoju Mojkovca, ocijenio je Nikola Kljajević, kandidat na odborničkoj listi SD Mojkovac.

Socijaldemokrate Mojkovca, kaže, prepoznaju neophodnost unaprjeđenja putne infrastrukture sa osvrtom na lokalne puteve u smislu nasipanja i asfaltiranja istih.

"Smatramo da je za naše sugrađane naročito značajno da se riješi sljedeći saobraćajni problemi u Mojkovcu: da dođe do spajanje Njegoševe ulice sa ulicom Svetozara Drobnjaka; da se proširi i asfaltira ulica od Karaule do Slatine, da se asfaltira ulica Đura Đukića i ulica Filipa Žurića do mosta Vučinića (do Džililovog trga), kao i da se izgradi trotoar na Gornjem Mojkovcu (ulice Filipa Žurića i Dušana Tomovića).

Potrebno je takođe riješiti evidentan problem rasvjete, tako što će se modernom LED javnom rasvjetom osvijetliti saobraćajnice i ulice u gradskoj zoni i prigradskim naseljima", istakao je Kljajević.

Socijaldemokrete će, u cilju omogućavanja adekvatnog uređenja stambenih četvrti, zelenih površina, novih funkcionalnih parking mjesta, te obezbeđivanja tzv tihih zona, iniciraće da se izdvoji više sredstava iz opštinskog budžeta, te nove metode samofinansiranja kroz održive projekte.

"Kad je u pitanju komunalna infrastruktura, neophodno je dovršiti normalno vodosnadbijevanje u nekim prigradskim i ruralnim područjima, riješiti problem komunalnog otpada, kao i pitanje kanalizacije u zgradi u Tutićima, te pronaći rješenje za oticanje atmosferskih voda u Babića polju i ulici Filipa Žurića. Na kraju, smatramo korisnim da dođe do registracije seoskih vodovoda, koji će biti dati na upravljanje Komunalnom preduzeću", saopštava Kljajevi.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.