4 tone kokaina zaplijenjene u Maroku i Španiji
Ilustracija

Vrijednosti 100 miliona eura

4 tone kokaina zaplijenjene u Maroku i Španiji

Oko četiri tone kokaina u vrijednosti većoj od 100 miliona eura zaplijenjene su u Španiji i u Maroku u međunarodnoj operaciji u kojoj je uhapšeno 40 ljudi, objavilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Španije.

U saopštenju, Ministarstvo je objavilo da je u toj operaciji, koja je počela 2016., Civilna garda u Španiji zaplijenila 1,3 tone kokaina i više od 13 miliona eura gotovine.

Marokanska Uprava za kontrolu teritorije zaplijenila je 2,6 tona kokaina na svom tlu, prenose agencije.

"Droga je mogla na španskom tržištu dostići vrijednost od više od 103 miliona eura", naglašava policija.

Američka agencija za borbu protiv droge (DEA), njemačka i italijanska policija takođe su učestvovale u operaciji.

To je omogućilo razotkrivanje velike zločinačke organizacije bazirane u Španiji i u Maroku, koju je u Venecueli vodio jedan španski državljanin za kojim se traga.

Novac od droge slao se u Venecuelu.

Trideset i četiri muškaraca i šest žena, državljani Španije, Britanije i Maroka uhapšeni su u Maroku i Španiji.

Radi se o jednoj od najvećih zaplena kokaina poslednjih godina u Španiji i Maroku.

Španija je glavna zemlja ulaska droge u Evropu, zbog blizine sjeverne Afrike koja  proizvodi kanabis i zbog veza s južnom Amerikom odakle stiže kokain.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.