Položen kamen temeljac za izgradnju novog fudbalskog stadiona na Cetinju(FOTO)
Foto: Gov.me, polaganje kamena temeljca

Za tri godine moderan stadion će dati snažan impuls razvoju sporta

Položen kamen temeljac za izgradnju novog fudbalskog stadiona na Cetinju(FOTO)

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković, gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović i predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević položili su danas kamen temeljac za izgradnju novog fudbalskog stadiona na Cetinju.

Gradonačelnik Aleksandar Bogdanović kazao je da će Cetinje za tri godine dobiti moderan objekat koji će dati snažan impuls razvoju, ne samo cetinjskog, već i crnogorskog sporta u cjelini i dodao da pored svih aktivnosti i mnogobrojnih projekata koje su realizovani u proteklom periodu, i svih onih značajnih investicija koje slijede, izgradnja novog fudbalskog stadiona predstavlja projekat od posebnog značaja za grad i građane, navodi se na sajtu Prijestonice.

236214445298950006962892572192051157265443n

- Suvišno je spominjati značaj i uticaj sporta na razvoj mladog čovjeka. I zato ćemo biti još više ponosni ukoliko budući stadion doprinese otkrivanju sportskih talenata koje naš grad nesumnjivo ima, a čiji će razvoj biti posebno valorizovan upravo realizacijom ovog projekta – istakao je Bogdanović.

Predsjednik FSCG Dejan Savićević kazao je da je od nastajanja same ideje o izgradnji fudbalskog stadiona na Cetinju, Fudbalski savez osjećao obavezu da pomogne u njegovoj realizaciji.

- Bio je to odgovoran odnos Saveza prema istoriji ovog grada, prema Lovćenu kao najstarijem crnogorskom fudbalskom klubu, kao i prema generacijama izuzetnih igrača koji su stasavali na Obilića poljani. Pripreme za današnji dan i početak radova su možda malo duže trajale, ali smo svi zajedno, i Prijestonica, i Vlada i FSCG željeli da potpuno spremni uđemo u njegovu realizaciju, prije svega da imamo kvalitetan projekat i da imamo stabilne izvore finansiranja. Mislim da smo u tome uspjeli i da će u predviđenom roku radovi biti završeni – kazao je Savićević. On je istakao da će novi stadion biti od kapitalnog značaja za crnogorski fudbal i osim što će na njemu svoje zvanične utakmice igrati cetinjski klubovi, namjera je da i nacionalne selekcije, počev od A reprezentacije pa do mlađih kategorija, svoje zvanične utakmice igraju na ovom sportskom objektu.

236213395298951673629394670879971907172221n

Postavljanju kamena temeljca predhodila je revijalna utakmica između dva cetinjska fudbalska kluba – Lovćena i Cetinja.

Izgradnja novog fudbalskog stadiona na Cetinju počela je 60 godina nakon otvaranja sadašnjeg stadiona na Obilića poljani.

Projekat izgradnje novog stadiona vrijedan je gotovo 9 miliona eura, a realizuju ga Prijestonica Cetinje, Vlada Crne Gore i Fudbalski savez Crne Gore.

236223805298952106962687439797738803982888n

Novi stadion, po svojim karakteristikama, zadovoljavaće najzahtjevnije standarde UEFA, čime će se stvoriti uslovi za odigravanje međunarodnih utakmica i utakmica nacionalnih selekcija – saopšteno je ranije iz Prijestonice.

Ukupan kapacitet iznosiće 5 hiljada i 192 gledaoca, dok je organizaciono podijeljen na četiri segmenta. Istočni segment čini istočna tribina kapaciteta 2 hiljade i 103 gledaoca na tribini i 98 u ložama. Zapadni segment je u arhitektonsko gradjevinskom smislu sličan istočnom, ali je distribucija sadržaja dijelom izmijenjena, prilagodjeno potrebama fudbalskih ekipa, delegata i osoblja na utakmicama, kao i zahtjevnim potrebama medija. Zapadna tribina stadiona je kapaciteta 2 hiljade i 129 gledalaca na tribini i 145 u ložama. Sjeverni segment čini nenatkrivena tribina kapaciteta 717 mjesta rezervisana za gostujuće navijače, dok južni segment čini prizemni dio opredijeljen za komercijalne sadržaje orjentisane na pristupni trg.

Radove izvodi firma „Erlang“ a rok završetka je tri godine.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.