DF traži još sedam potpisa za smjenu Stankovića
DF

Prikupio 18 potpisa

DF traži još sedam potpisa za smjenu Stankovića

Klub poslanika Demokratskog fronta prihvatio je inicijativu Predsjedništva tog političkog saveza za smjenu vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića, saopštio je jedan od lidera DF-a, Nebojša Medojević.

DF je prikupio 18 potpisa svojih poslanika za pokretanje inicijative za smjenu vrhovnog državnog tužioca.

"Trenutno je 18 poslanika DF koji su spremni da izglasaju smjenu Stankovića. Mi smo kao politička organizacija koja je predmet organizovanog državnog, političkog, medijskog, policijskog, tužilačkog i pravosudnog progona od strane ovog režima, analizirali sve ono što je tužilaštvo u prethodnom periodu protiv ustavno i radilo protiv DF, kršeći sve zakone", naveo je Medojević na današnjoj konferenciji za medije.

On je kazao da su se stekli svi uslovi potrebni po zakonu da Stanković bude smijenjen.

"U Crnoj Gori od 1948. nijedan politički subjekt nije doživio ovakav progon. Niko u Evropi, osim moćda opocije u Turskoj, nije izložen ovakvom progonu", poručio je Medojević.

On je rekao da se u istrazi protiv njega i i pripadnika “njegove grupe” vodila najopsežnija istraga u istoriji tužilaštva.

"Pokušali su da kriminalizuju Demokratski front, ali ni poslije 11 mjeseci nijesu pronašli nijedan dokaz. Nemaju dokaz da je od preduzetnika iz Republike Srpske Momira Nikolića nijedan cent ubačen na račun Pokreta za promjene. Nema dokaza da je sa računa PzP-a izvršena bilo kakva sumnjiva transakcija. Pravosuđe ne radi po zakonu već isključivo po naređenju Mila Đukanovića, Duška Markovića i Zorana Pažina", poručio je Medojević.

On je istakao da očekuje odbacivanje optužnice.

Lider PzP-a pozvao je i ostatak opozicije da podrži smjenu Stankovića, jer im za pokretanje inicijative u parlamentu treba 25 potpisa.

Predsjednik DNP-a i član Predsjedništva DF-a Milan Knežević sumnja da je Milivoje Katnić, SDT, koristio sve mehanizme da ucjenjuje Stankovića kako se “ne bi bavio svojim poslom”.

"Demokratski front nije glasao ni za imenovanje Stankovića, za razliku od nekih kolega opoziciinara. Prilikom glasanja za njegovo imenovanje rekli smo da sumnjamo da se radi o korumpiranoj osobi", kazao je Knežević.

Rtcg

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.