Utrostručiti trgovinsku razmjenu Crne Gore i Turske
Foto: AA

Susret Simović-Akdag

Utrostručiti trgovinsku razmjenu Crne Gore i Turske

Potpredsjednici vlada Crne Gore i Republike Turske Milutin Simović i Redžep Akdag ocijenili su danas na sastanku u Ankari da je zajednički cilj dviju Vlada izmjena crnogorsko-turskog Sporazuma o slobodnoj trgovini sa ciljem dalje njegove liberalizacije i stvaranja dodatnih preferencijala kao i podizanje nivoa godišnje trgovinske razmjene sa sadašnjih 75 miliona na 250 miliona dolara u naredne četiri godine.

Na sastanku održanom u okviru IV sjednice Mješovite komisije za ekonomsku saradnju Vlade Crne Gore i Vlade Republike Turske bilo je riječi o turskim iskustvima u primjeni modela privatno-javnog partnerstva u realizaciji i finansiranju kapitalnih projekata od javnog interesa prije svega u zdravstvu, saobraćajnoj infrastrukturi i obrazovanju, itd.

2017111622691597227889463Web

Foto: AA, Simović i Akdag

Potpredsjednik Akdag je iskazao spremnost da uputi poseban ekspertski tim koji bi tokom boravka u Crnoj Gori prezentirao turske modele i iskustva.

Potpredsjednik Simović se zahvalio vicepremijeru Akdagu na podršci koju je Turska pružala Crnoj Gori u procesu našeg pristupanja NATO-u, i istakao da je članstvo u Sjevernoatlanstkom savezu najveći strateški državni uspjeh Crne Gore od obnove državnosti, 2006. godine.

Sastanku su prisustvovali ministri saobraćaja i pomorstva, zdravlja i prosvjete Osman Nurković, Kenan Hrapović i Damir Šehović i savjetnik predsjednika Vlade za strane investicije Vladimir Beratović.
 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.