DF poručio Katniću: Objaviti dokaze o vezi DF-a i Šišmakova
DF

Očito da je Šišmakov drug Katnića, a ne lidera DF-a

DF poručio Katniću: Objaviti dokaze o vezi DF-a i Šišmakova

Predsjedništvo Demokratskog fronta (DF) pozvalo je Specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića da objavi fotografije na kojima se vide lideri DF-a Andrija Mandić i Milan Knežević sa Eduardom Šišmakovim, označenog kao organizatora planiranog terorističkog napada na dan parlamentarnih izbora prošle godine, kao i da objavi njihove prisluškivane razgovore.

Podsjetimo, ragujući na saopštenje šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova da je da proces koji se vodi protiv lidera DF-a ima karakter "političke narudžbine", Specijalno tužilaštvo je saopštilo da je optužnica zasnovana je na materijalnim i personalnim dokazima, i pozvalo ruske nadležne organe ba da odgovore zašto nijesu postupili po zamolnici u vezi osumnjičenih Vladimira Popova i Eduarda Šišmakova, kao i po zamolnici u vezi crnogorskog državljanina Ananija Nikića.

"Predsjedništvo Demokratskog fronta posljednji nastup Milivoja Katnića formulisan kroz saopštenje u kojem se prijeti ministru vanjskih poslova Ruske Federacije Sergeju Lavrovu, doživljava kao agoniju specijalnog državnog tužioca uhvaćenog u mreži sopstvenih laži", saopšteno je iz DF-a.

Iz tog političkog saveza su ocijenili da je upravo saopštenje Katnića u kojem on traži da Rusija ispuni međunarodne obaveze, dokaz da je on na saslušanju Milana Kneževića, prijetio Sergeju Lavrovu i Sergeju Šojguu.

"Zato ga još jednom javno pitamo ko je organizator državnog udara, Širokov ili Šišmakov, jer je nakon odgovora ministra Lavrova jasno da jedan čovjek istovremeno ne može imati dva identiteta, osim u optužnici Milivoja Katnića. A pošto se specijalni tužilac kune u nekakve materijalne i personalne dokaze, pozivamo ga da ih sve pokaže pred crnogorskom javnošću. Posebno insistiramo da pokaže fotografije na kojima se vide Andrija Mandić i Milan Knežević sa Širokov - Šišmakovim, da objavi prisluškivane razgovore Andrije Mandića i Milana Kneževića sa Širokov - Šišmakovim, jer je očigledno da više nije dovoljan dokaz to što je “Edi naš drug”", saopštio je DF.

Kazali su da je očito da je Šišmakov drug Katnića, a ne lidera DF-a.

"Ali izgleda koliko god je Edi bio naš drug po tvrdnjama druga Sinđe, očito je najbolji drug bio sa Milivojem Katnićem. Upravo je svjedok saradnik izjavio da je Edi imao svoje ljude u tužilaštvu, policiji i sudstvu, tako da mi više nemamo dilemu da je Milivoje Katnić bio najbolji Edijev drug. Ništa je drugarstvo Edija i Sinđe, prema drugarstvu Edija sa Milivojem, koji ne samo što je izdao DF, nego je izdao i Edija. Ovakvu optužnicu niko nije mogao sastaviti osim osobe koja je svakodnevno bila na vezi sa Edijem, i znala detalje “genijalnog” plana, a to ne može biti niko drugi osim Milivoja Katnića, koji je kao deklarisani rusofil pristao da radi za interese panslavizma, a onda je dan uoči državnog udara izdao Rusiju, DF i našeg Edija", piše u saopštenju.

Rtcg

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.