Mazgu natovario sa dva džaka skanka, vidjevši policajce pobjegao za Albaniju
Oduzeto oko 33,5 kg skanka, foto:ilustracija

Policijska zasjeda u Tuzima

Mazgu natovario sa dva džaka skanka, vidjevši policajce pobjegao za Albaniju

Granični policajci u Tuzima pronašli su juče oko 33,5 kilograma skanka. Policija intenzivno traga za licem koje je odbacilo dva džaka droge.

Kako je saopštila Uprava policije, službenici granične policije Tuzi su juče u blizini mjesta Poprati postupajući po operativnoj informaciji na pjesačkoj stazi koja vodi preko granične linije iz pravca Albanije u Crnu Goru postavili zasjedu.

Oko 5,30 časova primjetili su lice koje se kreće pješačkom stazom i vodi mazgu natovarenu sa dva džaka.  Kada je lice primjetilo policajce dalo se u bjekstvo u pravcu Albanije.

Crnogorska policija je o događaju obavijestila policiju  Albanije.

"Pregledom terene policijski službenici su pronašli dva džaka u kojima su se nalazila 52 pvc pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, tipa skank, ukupne težine oko 33,5 kilograma.Opojna droga je predata službenicima Odsjeka za borbu protiv droge radi daljeg postupanja.Pronađena opojna droga biće upućena u Forenzički centar radi vještačenja", navodi se u saopštenu UP.

Kako stoji u daljem tekstu saopštenja, a događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se podnese krivična prijava protiv nepoznatog počinioca zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Iz Uprave policije ističu da se preduzimaju intenzivne mjere i radnje, u saradnji sa službenicima policije Republike Albanije, u cilju identifikacije, lociranja i lišenja slobode lica osumnjičenog za ovo krivično djelo. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.