Poslanici vole kuvano, najbolje prolazi raštan

Bojkot smanjio promet u restoranu Skupštine

Poslanici vole kuvano, najbolje prolazi raštan

U restoranu u Skupštini Crne Gore ovih dana ne traži se stolica više. U razgovoru sa Dragom Jovićevićem, šefom ugostiteljstva iz Uprave za imovinu pod čijom nadležnošću je ovaj ugostiteljski objekat i šefom restorana Vojom Bojovićem, Pobjeda saznaje da im je posjeta, od kada poslanici opozicionih partija bojkotuju parlament, drastično opala.

Ni cijene nijesu tako povoljne kao do prije šest godina. Najbolja posjeta je kada su skupštinska zasijedanja. Tada se spremi tri do pet jela.

Poslanici preferiraju kuvano, a kada se na meniju nađe raštan, traži se tanjir više. Navodeći da šef restorana sa šeficom kuhinje svakodnevno sastavlja dnevni meni, Drago Jovićević naglašava da se trude da na njemu bude što više zastupljena domaća kuhinja i kuvana jela - raštan, pasulj, kaštradina s kupusom, paprikaš, gulaš, škembići, razne pite, musake, punjene paprike, japraci, sarme – zavisno od sezone.

"Kada spremimo raštan sa suvim mesom, na slanini, pršuti i kobasici, ne ostane praktično ništa", istakao je za Pobjedu šef restorana Vojo Bojović.

Šef restorana kaže da se u restoranu može dobro ručati za šest eura. Kako navodi, goveđa supa košta 80 centi, čorbe su od 1,10 eura teleća do euro i po, koliko treba izdvojiti za riblju. Cijena glavnog jela je četiri do pet eura, salate euro, a hljeba 30 centi.

"Supa, glavno jelo, salata i hljeb koštaju, u prosjeku, šest eura", navodi Vojo Bojović.

Posla u skupštinskom restoranu najviše ima kada su zasijedanja. Zbog bojkota opozicije, navodi šef ugostiteljstva Dragan Jovićević, posao je dosta opao.

"I opozicioni poslanici koji dolaze u Skupštinu (DF), ne silaze u restoran. Nije nam poznato iz kog razloga. Poslanicima DF-a nosimo piće u klub, ali ne silaze na konzumiranje hrane", kazao je Jovićević.

Pobjeda

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.