Krivokapić: Neophodno formiranje prelazne Vlade
Foto: SDP

Opozicija u trenutnim uslovima ne smije izaći na izbore

Krivokapić: Neophodno formiranje prelazne Vlade

Balkan je dobio svoj tip autokratije. Ako smo u Crnoj Gori u nečemu izvoznici, onda smo u modelu autokratije koji je bio model i za Makedoniju, istakao je lider Socijaldemokratske partije Ranko Krivokapić na Konferenciji koju je organizovao CGO u saradnji sa “Friedrich Ebert Stiftung” iz Beograda.

“Posljednji izbori u Srbiji su dokaz kraha demokratije. Ta koegzistencija stabilokratija – demokratija neće moći opstati više. Crna Gora je u najtežem stanju i zato je njen model postao izvozni. Titova Crna Gora je postojala 35 godina, ova DPS-ova postoji skoro 30. Titova je bila stvaralačka, a ova tranziciona, švercerska. Čuli smo našeg autokratu kako zove EU nevjestom. Bićemo kao kralj Nikola – dobićemo krunu, a izgubiti državu ako se ne obračunamo sa korupcijom”, kazao je Krivokapić.

On je poručio da opozicija u trenutnim uslovima ne smije izaći na izbore, navodeći da se politička kriza može riješiti formiranjem prelazne vlade.

On je na konferenciji Centra za građansko obrazovanje pod nazivom “Stabilokratija ili demokratija” u Podgorici, rekao da je stabilokratija fin način da se kaže autokratija na Zapadnom Balkanu.

On je saopštio da Crna Gora u pojedinim segmentima ima najbolju izbornu regulativu, ali takođe ima i „najrazrađeniji sistem krađe izbora“.

Zato, prema njegovim riječima, opozicija u takvim uslovima ne smije izaći na izbore.

“Imamo do izopačenosti izvitoperenu vlast. Potrebno je mudro ponašanje opozicije. Ovo se može riješiti prelaznom vladom – da li to bio makedonski, crnogorski ili neki drugi tip. Sam zakonski mehanizam ovo ne može riješiti”, smatra Krivokapić.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.