Radović: DPS i  SD - od školskog pribora do milionskih obećanja !
Maša Radović

Kampanju započeli na skandalozan način

Radović: DPS i SD - od školskog pribora do milionskih obećanja !

Savjet mladih DPS-a je kampanju za lokalne izbore u Mojkovcu započeo na skandalozan način zloupotrebom djece i obrazovnih ustanova u političke svrhe. Oni su tom prilikom posjetili školu i pokloni djeci pribor, kako bi se na društvenim mrežama prikazali kao humanitarci, saopštila je Maša Radović funkcioner DNP i kandidat DF-a za odbornika u SO Mojkovac .

Kako navodi ta obmana nije mogla da im prođe čak ni u virtuelnoj stvarnosti već su izazvali podsmjeh i prezir svih normalnih.

"Ovih dana ministar prosvjete Damir Šehovic, vjerovatno obaviješten putem  fotografija Savjeta mladih DPS sa prvacima o stanju u kakvom se nalaze učionice u osnovnim školama u Mojkovcu, I “duboko zabrinut” zbog toga, odlučio je da posjeti škole  i obećao da ce uložiti milion eura u rekonstrukciju istih u sledećoj godini. Istovremeno je obećao izgradnju stambenih jedinica za prosvetni kadar, a sve u predvečerje mojkovačkih izbora", kazala je Radović.

Ministar nije štedio obećanja jer su, kako ističe, i onako navikli da građani ne vjeruju u predizborne bajke i prazne price.

"Ovaj potez predstavlja brutalnu zloupotrebu državnih resursa u političke svrhe i grubu zloupotrebu službene dužnosti, zbog koje bi u svakoj drugoj državi automatski bio smijenjen sa tog položaja. Posebno je problematično što je minister u “radnoj”posjeti obećao milione za obrazovanje, sa namjerom da na taj način, stekne političke poene za svoju Socijaldemokratsku partiju, inače novoformiranog satelita DPS-a koju sačinjavaju dobro poznati predstavnici režima", poručila je ona.

 Radović ističe da je potreba za ovom aktivnošću funkcionera SD-a  očigledna.

"Ta minorna partija, kojoj DPS pozajmljuje glasove i tako izbornim inžinjeringom dobija mandate, treba da posluži i u Mojkovcu kako bi DPS na jeftin način zaokružio još jedan mandat, koji je nedostižna granica ovog političkog subjekta. Problem je očigledno nastao jer su Brajović, Šehović I Marković izračunali da ova grupacija jedva može da dobaci do cenzusa koji je na prošlim izborima iznosio 250 glasova i da nešto pod hitno treba da se uradi po tom pitanju. Naravno, građani Mojkovca neće povjerovati u ove providne mahinacije i lažna obećanja jer je ova grupacija, zajedno sa bivšim kolegama iz SDP, na prošlim izborima jedva uspjela zajedno da pređe census. Toliko Ih cijene u Mojkovcu I toliko su politički značajni", kazala je ona.

Radović poručuje  Šehoviću i drugim ministrima  da ne potcjenjuju razum Mojkovčana i da ne dolaze mjesec dana pred izbore i da se rasipaju milionskim obećanjima o navodnim investicijama.

"Dobro je poznato šta je ova Vlada i sve prethodne uradila za Mojkovac- gotovo ništa. Saldo njihove politike je ekonomsko pustošenje i odumiranje privrede našeg grada i lično bogaćenje visokih državnih funkcionera koji su rodom iz Mojkovca. Ministar Šehović nam je inače dobro poznat po tome što je odmah po stupanju na funkciju uspostavio pravilo da se đacima izdaju svjedočanstva isključivo na latinici, a da oni koji žele da im budu na ćiriličnom pismu podnesu specijalne zahtjeva o kojima će ministarstvo odlučiti, čime je na otvoren način sprovodio diskriminaciju đaka i brutalno gazio ustavno određenje da su ćirilično i latinično pismo ravnopravni", saopštil je ona. 

Radović poručuje ovom ali i svakom drugom ministru Vlade da bi bilo bolje da zaobilaze Mojkovac i da ih poštede prazne priče,  "baš kao što nas je Vlada zaobilazila sve ove godine".

" Demokratski front će nakon izbora 26. novembra, kada preuzmemo odgovornost od građana, zajedno sa svima onima koji budu dijelili naše principe i stavove o ekonomskom oporavku, borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije i iskorijevanja svih počasti koje je DPS ostavio za sobom, formirati poštenu, narodnu i odgovornu vlast  koja će upravljati domaćinski i demokratski, zaključila je . 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.