Zbogom ulošci i tamponi: Stigao novi izum
Ilustracija

Neobična alternativa

Zbogom ulošci i tamponi: Stigao novi izum

U moru izuma namijenjenih olakšavanju menstrualnog ciklusa, pojavila se neobična alternativna tamponima i ulošcima. Riječ je o lijepku kojim se lijepi vagina.

Doktor Daniel Dops, osnivač firme „Mensez Tehnologies“ patentirao je higijenski proizvod pod nazivom „Mensez lepljivi vaginalni ruž“, prenosi B92.

Riječ je o ružu koji predstavlja alternativu klasičnim tamponima i ulošcima. 

Doktor objašnjava da je veoma jednostavan za upotrebu, dovoljno je da ga aplicirate na stidne usne. One će se potom zalijepiti, te spriječiti curenje krvi iz vagine. 

Kako navodi, lijepak zadržava znoj i vodu, a jedino propušta urin, te kada žena vrši malu nuždu lijepak će popustiti i samim tim će krv iscureti.

Ruž je potpuno prirodan i sastoji se od aminokiselina i ulja, a zanimljivo je da nema dokaza da li je Mensez ruž efikasan i siguran za korišćenje. Mnoge žene sumnjaju u njegovo dejstvo, te su istakle da imaju strah da će im se javiti suvoća, iritacije i infekcije vulve, vagine ili mokraćnih kanala. Ujedno, one zamjeraju doktoru što putem ovog patenta stvara tabu od menstruacije.


 


 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.