Poljak osumnjičen za požar u Baru pušten iz pritvora
Foto: Barinfo.me

Uplaćeno 10.000 eura

Poljak osumnjičen za požar u Baru pušten iz pritvora

Poljski državljanin David Šidlo koji je optužen da je 29. avgusta izazvao veliki požar na brdu Dražica iznad naselja Šušanj, pušten je iz pritvora nakon što je Osnovnom sudu Bar uplaćeno jemstvo od 10.000 eura.

Poljaku je Osnovni sud u Baru u dva navrata izricao pritvor od po 30 dana zbog, kako je procijenjeno opasnosti od bjekstva. Šidlu je pritvor ukinut nakon što je na žiro račun suda uplatio jemstvo od 10.000 eura.

“Poljski državljanin ima obavezu da se javlja na svaki glavni pretres, a u slučaju neodazivanja jemstvo propada i novac ide u Budžet Crne Gore. Šidlo je danas bio na pretresu koji je odgođen za decembar. Glavni pretres u ovom slučaju je pri kraju”, potvrdila je sutkinja Osnovnog suda Tamara Spasojević.

Poljaku se na teret stavlja da je izvršio teško djelo protiv opšte sigurnosti.

Barinfo.me

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.