Restartujete metabolizam i spremite ga za trajno mršavljenje
Ilustracija

24 sata i spremni ste

Restartujete metabolizam i spremite ga za trajno mršavljenje

Vježbe i "brze prepravke" u ishrani mogu da zvuče privlačno, ali na duže staze mogu ozbiljno da naruše vaš metabolizam. Nutricionisti često skreću pažnju na to na da postoji mnoštvo pogrešnih informacija u tome kako da zaista pokrenemo svoj metabolizam i pripremimo tijelo za pravo, trajno gubljenje kilaže.

Ti trikovi uspeju samo ponekad, ili su rezultati samo privremeni, a nikada onakvi kakvi biste željeli da budu. Zato vas ohrabrujemo da zaboravite sve što vam je do sada rečeno o tome kako da se vratite u formu i prihvatite ove tri promjene koje zaista imaju dugoročni efekat: 

Popijte dvije litre vode svakog dana 

Najlakši način da ostanete hidrirani jeste da jednostavno popijete dva litra vode dnevno. Popijte, na primjer, pola litra kada ustanete, još pola litra u 1, zatim u 3 i u 5 i gotovi ste za taj dan! 

Ne pretjerujte sa vježbanjem

 Previše intenzivno vježbanje može da utiče na hormone koji usporavaju rad štitne žlijezde, poput kortizola, estrogena i testosterona. S obzirom na to da je štitna žlijezda epicentar našeg metabolizma, želimo da joj ugodimo što više možemo. Dakle, pronađite program koji vam najviše odgovara i nikako nemojte pretjerivati! 

Jedite namirnice koje sprječavaju upale

 Ukoliko ste često osjećate naduto posle obroka, vaše tijelo pokušava da vam pošalje poruku. Preskočite brojanje kalorija i jednostavno jedite hranu koja čini da se osjećate dobro. Namirnice protiv upale su krucijalne za metabolizam koji dobro funkcioniše. U protivnom, može doći do hormonskog disbalansa, kao i poremećaja rada štitne žlijezde.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.