Za Nikolom Jovanovićem raspisana međunarodna potjernica
Nikola Jovanović

Nije ni u Crnoj Gori niti u Srbiji

Za Nikolom Jovanovićem raspisana međunarodna potjernica

Za srpskim državljaninom Nikolom Jovanovićem (54) iz Zaječara raspisana je međunarodna potjernica zbog sumnje da je ubio Baranina Igora Mitrovića (39) 18. jula u blizini žrtvine kuće u rejonu Zelenog pojasa, između Šušanja i Črvanja, piše današnja Pobjeda.

Ubica Mitrovića identifikovan je na osnovu rezultata vještačenja, izjava svjedoka, video-zapisa, a veliki značaj u istrazi dala je srpska policija kada je kolegama iz Crne Gore dostavila podatke o ovom višestrukom povratniku.

Istražitelji dvije zemlje utvrdili su da Jovanović nije ni u Crnoj Gori niti u Srbiji.

Jovanović je osuđivan i sumnjičen za iznudu, otmicu i prevaru, a kako su ranije saopštili iz crnogorske policije, nije isključeno da mu ovo nije prva likvidacija.

Istražitelji su utvrdili da je Jovanović prije ubistva Mitrovića boravio u Baru pet mjeseci, od februara do 18. jula. Precizno je izučio kretanje žrtve, njegove navike i djelovao je u kritičnom trenutku.

Dan nakon ubistva izuzeti su snimci sa video-nadzora i nakon tri dana utvrđeno je da je osoba sa fotografije počinilac ovog zločina. Tada je Jovanović već bio van granica Crne Gore. Istražitelji su pojasnili da je osumnjičeni napravio vrlo malo grešaka.

U Crnu Goru došao je s ciljem da ubije Mitrovića, sa već razrađenim planom do najsitnijeg detalja.

Motiv likvidacije, kako je Pobjedi nazvanično saopšteno, leži u razračunavanjima zbog ilegalnih poslova vezanih za trgovinu narkoticima.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.