Nikola Jovanović iz Zaječara osumnjičen za ubistvo Igora Mitrovića iz Bara
Nikola Jovanović, Foto:Uprava policije

Više puta osuđivan, iz zatvora izašao 2015te

Nikola Jovanović iz Zaječara osumnjičen za ubistvo Igora Mitrovića iz Bara

Crnogorska policija za je identifikovala osumnjičenog za ubistvo Igora Mitrovića (39) iz Bara, koji je ubijen u sačekuši u blizini svoje kuće u rejonu Zelenog pojasa, između Šušanja i Črvanja. Za to ubistvo osumnjičen je Nikola Jovanović iz Zaječara, saopšteno je danas na pres konferenciji.

Na pres konferenciji su govorili državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici Grujo Radonjić, rukovodilac Grupe za suzbijanje krvnih i seksualnih delikata u Odsjeku za suzbijanje opšteg kriminaliteta Sektora kriminalističke policije Aleksandar Bošković i načelnik Centra bezbjednosti Bar Drago Spičanović. Pres konferenciji su prisustvovali i rukovodilac Stanice kriminalističke policije CB Bar Ilija Vasović i rukovodilac Forenzičkog centra Uprave policije Zoran Tomčić.

Na presu su prezentovani podaci koji se u ovoj fazi istrage mogu podijeliti sa javnošću.

Rečeno je između ostalog da je identifikovan osumnjičeni za ovo krivično djelo N.J. (54) iz Zaječara, koji se nalazi na fotografiji, a koji se sumnjiči da je navedenog iz vatrenog oružja ubio Igora Mitrovića.

N.J. je, kako je saopšteno, lice koje se nalazilo na fotografijama koje je Uprava policije objavila nakon izvršenog teškog ubistva, kao fotografije nepoznatog lica za koje se vjerovalo da je neposredni izvršilac ovog krivičnog djela.

597c144b780841b2b0d70c0a0a0a0a64ubicaigoramitrovicapreviewOrg

Kamere snimile ubicu, foto:Uprava policije

Jovanović je, kako je rečeno na pres konferenciji, povratnik u izvršenju teških krivičnih djela odnosno lice koje je više puta bilo pravosnažno osuđeno za krivična djela u Srbiji i koje je iz zatvora izašlo 2015. godine.

Na konferenciji je objašnjeno šta je sve urađeno da bi se došlo do identifikovanja osumnjičenog, kao i da je on tri puta legalno mijenjao lično ime i prezime te da je ta činjenica umnogome otežala obezbjeđivanje materijalnih dokaza.

"Kolege iz policije su se zahvalile Upravi kriminalističke policije MUP-a Republike Srbije na saradnji i naveli da se N.J. intenzivno potražuje, da postoje informacije dobijene od kolega iz Srbije da se on ne nalazi na njihovoj teritoriji te da postoje indicije u kojoj bi državi mogao da se nalazi", saopštila je Uprava policije.

Protiv N.J. je državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici podnijeta krivična prijava, zbog osnovane sumnje da je na štetu Igora Mitrovića u Baru počinio krivično djelo teško ubistvo. U cilju pronalaska N.J. preduzimaju se aktivnosti u saradnji sa kolegama iz inostranstva - zaključeno je iz policije.

mitrovic

Mjesto ubistva, arhiva

Mitrović je ubijen 18. jula sa četiri hica na magistralnom putu Bar – Sutomore. Ubica je prišao Mitroviću, koji se zaustavio ispred kontejnera kako bi supruga izbacila smeće, i pucao na njega iz pištolja kalibra devet milimetara.Ubica mu je priša iz neposredne blizine, dok je sjedio u autu, ispalio dva metka u glavu i jedan u vrat.

Nalog za hapšenje Jovanovića, je prema pisanju medija, uslijedio  nakon prikupljenih materijalnih dokaza iz Forenzičkog centra, kada je stigla zvanična potvrda o poklapanju DNK osumnjičenog i tragova pronađenih na mjestu zločina. Istražitelji vjeruju da je osumnjičeni dio kriminalne grupe koja djeluje na međunarodnom nivou. 

 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.