Herceg Novi: Došao mu na vrata i prijetio pištoljem, metak završio u vratima
Ilustracija

Uhapšen zbog ubistva u pokušaju

Herceg Novi: Došao mu na vrata i prijetio pištoljem, metak završio u vratima

Policija Herceg Novog je u u kratkom roku rasvijetlilakrivično djelo ubistvo u pokušaju koje je počinjeno juče. Ubrzo nakon izvršenja ovog krivičnog djela, policajci su pronašli i lišili slobode S.D. (64), rođenog u Goraždu – Bosna i Hercegovina, sa prebivalištem u Herceg Novom, državljanina Crne Gore, zbog sumnje da je, na štetu D.P. iz Herceg Novog, počinio navedeno krivično djelo.

"S.D. je, kako se sumnja, 17.oktobra godine oko 03,30 časova, došao do stana u kojem boravi D.P. Kada je D.P. otvorio vrata, S.D, sa kojim je ranije imao nesuglasice, je kako se sumnja u ruci držao pištolj uperen u njegovom pravcu uputivši mu prijetnje. D.P. je tada svojom rukom sklonio ruku S.D. u kojoj je ovo lice držalo pištolj i tada je došlo do ispaljenja projektila koji nije pogodio oštećenog već je završio u vratima. Zatim je došlo do fizičkog obračuna u kojem je S.D, sumnja se, zadao D.P. više udaraca drškom pištolja u predjelu glave nanoseći mu povrede", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Službenici CB Herceg Novi su, postupajući po saznanju za događaj, u veoma kratkom roku pronašli S.D. Kod njega su tom prilikom pronašli i oduzeli pištolj „Pietro Beretta“ sa četiri metka u okviru i jednim metkom u cijevi koji je inače S.D. imao u ilegalnom posjedu.

Osumnjičeni je istog dana, dakle juče, kada je i uhapšen uz krivičnu prijavu priveden državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio KD ubistvo u pokušaju u sticaju sa KD nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Tužilac je za S.D. nakon saslušanja donio rješenje o zadržavanju u policijskim prostorijama do privoda nadležnom sudiji za istragu.

Predmetni pištolj koji je, kako se sumnja, S.D. koristio prilikom izvršenja navedenog krivičnog djela će biti predmet vještačenja u Forenzičkom centru.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.