Glavni grad će ustupiti besplatno prostor za JU Đina Vrbica
Opština Podgorica

Na deset godina

Glavni grad će ustupiti besplatno prostor za JU Đina Vrbica

Na incijativu gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića odbornici u Skupštini Glavnog grada će na prvoj sjednici Parlamenta razmatrati odluku o ustupanju na privremeno korištenje Javnoj predškolskoj ustanovi Đina Vrbica u Podgorici, objekat od 189 m2 na katastarskoj parceli broj 3143 KO Podgorica III, tj u Staroj varoši.

"Objekat će biti ustupljen vrtiću Đina Vrbica besplatno na deset godina, čime će se značajno ojačati kapaciteti ove javne ustanove, ali i rasteretiti postojeći objekti, koji su suočeni sa problemom prostornih kapaciteta i prebukiranosti.

Ovo nije prvi put da Grad ustupa prostor vaspitno-obrazovnim ustanovama u Podgorici. Agncija za izgradnju i razvoj Podgorice je već ustupila prostor u Bloku V kapaciteta za oko 100 mališana za povećanje Javne ustanove Ljubica Popović na pet godina", saopšteno je iz Glavnog grada.

U saopštenju podsjećaju, da je Glavni grad značajan partner u stvaranju uslova za povećanje obrazovnoh ustanova.

"Primjeri saradnje se najbolje ogledaju u vrtiću u Zagoriču koji je urađen zajedničkim ulaganjima grada i Minstarstva kao i vrtić na Starom aerodromu čija izgradnja je u toku, ali i izgradnja Srednje stručne škole u Golubovcima. Na sličan način će se realizovati objekti za najmlađe u Bloku VI za koji je idejno rješenje u finalnoj fazi i Tuzima za koji se uskoro očekuje tender za izvođenje radova", saopšteno je.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.