Udomljeno devet kuca i maca

Zajednička akcija IDEE i NVO „Ruka šapi“

Udomljeno devet kuca i maca

U akciji udomljavanja životinja, koja je organizovana u nedjelju ispred IDEE na Tuškom putu, udomljeno je 9 pasa i mačaka. Novi dom dobilo je 6 mačića, jedno kuče iz azila i 2 kučeta iz NVO „Ruka šapi“, koja je učestvovala u organizaciji događaja. Akcija je izazvala veliko interesovanje i okupila je oko 100 ljubitelja životinja, saopštili su organizatori.

„Nadamo se da će ovakvih manifestacija biti više i da će se svijest građana mijenjati tako da počnu da prepoznaju ljepotu i jedinstvenost, koje imaju mješanci. Drago nam je IDEA došla na ovu ideju i da će dati dobar primjer drugim kompanijama, koje mogu da podstaknu udomljavanje nezbrinuti životinja,“ poručili su iz NVO „Ruka šapi“.

UdomljavanjezivotinjaIDEA3

Svi zainteresovani imali su priliku da udome ili donesu na udomljavanje životinje, kao i da njihove ljubimce besplatno pregleda veterinar iz ordinacije „Mont Vet“, koji će besplatno vakcinisati i udomljene životinje. Svi koji su u nedjelju udomili životinju, na poklon su dobili paket „Whiskas“ ili „Pedigree“ hrane, koju distribuira kompanija Neregelia. Na dan događaja, hrana za životinje pomenutih brendova u IDEI na Tuškom putu bila ja 50% jeftinija, dok popust od 35% na iste proizvode važi do 25. oktobra.

UdomljavanjezivotinjaIDEA4

„Jako smo zadovoljni odzivom građana, jer je briga o životinjama jedna od oblasti našeg društveno-odgovornog poslovanja. Pored doniranja hrane, koje smo organizovali više puta do sada, htjeli smo da macama i kucama pomognemo da nađu svoj dom. I to nije sve. U našoj prodavnici na Tuškom putu do 25. oktobra biće postavljen koš za sakupljanje hrane koja će biti donirana podgoričkom azilu za životinje,“ saopšteno je iz IDEE.

UdomljavanjezivotinjaIDEA5

Tokom događaja, posebna pažnja bila je posvećena i djeci. Animatori iz NVO “Sunčev kutak” mališanima su objašnjavali prednosti udomljavanja u odnosu na kupovinu ljubimca. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.