Herceg Novi: Stevan Katić otvorio 10. Specijalnu olimpijadu
Foto: Opština Herceg Novi

Tradicija koja traje godinama

Herceg Novi: Stevan Katić otvorio 10. Specijalnu olimpijadu

Predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić otvorio je juče u osnovnoj školi „Ilija Kišić“ jubilarnu, 10. Specijalnu olimpijadu – Nacionalne igre Crne Gore.

„Herceg Novi je već deceniju mjesto okupljanja djece sa smetnjama u razvoju iz osnovnih škola, dnevnih i resursnih centara.  Tokom proteklih 10. godina Specijalna olimpijada postala je jedan od najvažnijih događaja u Crnoj Gori na planu inkluzije kroz sport, mjesto za povezivanje, druženje i edukaciju“, kazao je Katić.

Kako je dodao, o značaju ovog događaja govori i činjenica da je takmičara iz godine u godinu sve više, a o njegovom razvoju podatak da učesnike pored sportskog nadmetanja očekuju i okrugli sto, radionica lijepog pisanja, likovna kolonija i uvijek omiljeni izlet brodom kroz naš lijepi zaliv.

Osim toga, Olimpijada ne okuplja samo djecu, već i njihove roditelje, prosvjetne radnike, pedagoge, psihologe, defektologe, te predstavlja sjajno mjesto za razmjenu dobrih praksi.

02

„Iz svih pomenutih razloga, Opština Herceg Novi je i ove godine podrška organizaciji Specijalne Olimpijade. Naša želja je da dobra tradicija traje. Cilj nam je da zajedno, kroz organizaciju ovakvog takmičenja podstaknemo djecu da kroz sport razvijaju i demonstriraju svoje vještine i talente, da jačamo djecu i porodice, kao i da utičemo na svijest javnosti o njihovim brojnim potencijalima i potrebama“, poručio je predsjednik opštine i poželio da naredna dva dana budu u znaku obaranja rekorda, fer pleja i dobrog druženja.

Deseti sportski susreti djece sa smetnjama u razvoju Crne Gore mnogo je više od jubileja i imaće rekordni broj učesnika, kazao je direktor škole Đorđije Radović.

„Deset godina radimo ovaj program jedinstven za Crnu Goru. Želimo da Zelenika danas bude centar dešavanja i za Novi i za Crnu Goru i za crnogorsko obrazovanje. Oni to zaslužuju“, istakao je Radović.

Kako je rekao, u dogovoru sa „Specijalnom olimpijadom“ iz Podgorice uspostavljena su određena pravila koja su učesnici prihvatili, po njima će se odvijati takmičenja i očekuje dobre rezultate. Radović se zahvalio svima koji su pomogli organizaciju takmičenja, a naročito kolektivu škole „Ilija Kišić“.

U ime organizacije „Specijalna olimpijada – Nacionalne igre“ iz Podgorice, Gordana Radulović je istakla da su u fokusu tokom svih deset godina bili takmičari i da će se potruditi da tako i ostane.

Program otvaranja obogađen je kulturno-zabavnim dijelom koji su izveli učenici zeleničke škole. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.