Demokrate DPSu: Mi košulje i kravate, a vi Šešeljeve kokarde
Albin Ćeman

"Na dobrom smo putu"

Demokrate DPSu: Mi košulje i kravate, a vi Šešeljeve kokarde

Kada nas DPS-ovci, Šešeljevi pioniri, prozivaju za neke bataljone, onda smo sigurni da smo na pravom putu. Gospodo, mi se bijelih košulja i crvenih kravata ne stidimo, ali bi vi trebalo da se stidite od Bihoraca, jer ste isti vi iz DPSa koji ih tobože branite od nas nosili crvene beretke i kokarde, navodi se u saopštenju Albina Ćemana, nosioca liste Demokrata na izborima u Petnjici.

"Dakle, da bude svima jasno - mi košulje i kravate, a vi Šešeljeve kokarde. Pa ste sa istim tim kokardama na čelu, pod komandom Šešelja jurišali na Dubrovnik, pa iz Drubrovnika direktno u Bukovicu i Herceg Novi, gdje ste Bošnjake, među kojima su bili i Bihorci, poslali u ruke dželatu. Da, da,  to ste uradili upravo vi. A što se bataljona tiče, pozivamo vas: hajde, pohapsite sve koji su formirali bilo koji bataljon, pa i sedmi, ali kako ćete da hapsite sami sebe, kad ste ga i sami osnovali, i to dok je Milo Đukanović bio član Vrhovne komande Savezne Republike Jugoslavije. Ako je iko urušavao multietnički sklad u Petnjici, to ste vi, jer ste devedesetih godina pozivali na istrebljenje Bošnjaka i u taj projekat krenuli. Dok ste vi to radili po naredbi Mila Đukanovića i Vojislava Šešelja, Aleksa Bečić i ja bili smo u ranom djetinjstvu", kazao je Ćeman.

Kaže da iz DPS možda imaju kratko pamćenje, "a mi Bihorci odlično se sjećamo ko je bio ratni drug Mila Đukanovića".

"Milov ratni drug, Šešelj, u posljednjem intervjuu pred odlazak u Haški tribunal, izjavio je: "Milo Đukanović je kao premijer slao specijalne jedinice policije na front. Ja sam zajedno sa njim išao na Ravno u Popovu polju, ja sam se sa njima viđao Trebinju. Ja hvalim Mila Đukanovića kao mog ratnog saborca iz vremena rata u Hercegovini, mi smo ratni saborci". Da ovo nije izjavio Ćeman za Aleksu Bečića možda ili Šešelj za Mila Đukanovića? 

Sa druge strane, upravo ste vi bili punih 10 godina kočničar u procesu koji je trebalo da dovede Petnjicu do statusa opštine, samo da biste sačuvali vlast u Beranama. Dakle, zbog vlasti ste žrtvovali Petnjicu, isto kao što zbog svojih prljavih materijalnih interesa svih ovih decenija  žrtvujete građane Crne Gore.

Treba da znate da sve ono što Petnjičani imaju, stvorili su sa svojih 10 prstiju, jer su radni i vrijedni i sposobni, a sigurno neće dozvoliti da budu dovedeni na nivo robova, kafe-kuvarica i sluga na dvorovima Đukanovića, Markovića, Marovića i Barovića. A što se tiče izvoza, u pravu ste, vi ste najveći izvoznici, ali mladih ljudi, jer zbog vaše politike svake godine „izvezete“ na stotine mladih i sposobnih koji ovdje nemaju uslova za život, za što ste isključivi krivci upravo vi i vaša partija", saopštio je Ćeman.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.