U pripremi novo izdanje WhatsApp-a, namijenjenog kompanijama
Ilustracija

Drastična promjena

U pripremi novo izdanje WhatsApp-a, namijenjenog kompanijama

Procurile su informacije o nekim ključnim izmjenama novog WhatsApp-a, koje će drastično promijeniti njegovo izdanje.

Novo izdanje WhatsApp-a, namijenjeno kompanijama navodno je u pripremi. Između ostalog, trebalo bi da funkcioniše i na fiksnim telefonskim linijama, piše N1.

Male kompanije koje se prijave za korišćenje aplikacije moći će da instaliraju WhatsApp Business i obični WhatsApp kao dvije potpuno odvojene aplikacije na istom pametnom telefonu. No, uz to će moći da povežu broj svog fiksnog telefona s aplikacijom WhatsApp Business.

Pozivi i poruke kupaca i klijenata pristizaće na fiksni broj, ali korisnici poslovnog korisničkog računa moći će da ih dobiju na mobilni telefon.

WhatsApp Business imaće nešto drugačiji vizuelni identitet po kome će se razlikovati od standardne aplikacije. Uz to će nuditi i pregled broja ukupno poslatih, primljenih i pročitanih poruka, kojima bi nakon nekog vremena trebalo biti pridodati i alati za analitiku.

Poseban set postavki omogućiće prilagođavanje korisničkog profila u poslovne svrhe, sa mogućnostima poput automatskih odgovora klijentima i kupcima koji kompanije pokušavaju da kontaktiraju izvan radnog vremena.

Novo izdanje WhatsAppa trenutno je dostupno samo beta (ranim) testerima. Među punim funkcionalnostima trebalo bi da se nađu i mogućnosti kao što su naručivanje putem aplikacije, te primanje obavještenja kao što su potvrde o primanju pošiljke.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.