Danas počinje vakcinacija protiv gripa
Ilustracija

Obezbijeđeno 7.000 vakcina

Danas počinje vakcinacija protiv gripa

Dom zdravlja Podgorica počeće danas vakcinaciju protiv gripa, a za tu namjenu opredijeljeno je oko 7 hiljada vakcina.

''Vakcinacija, kao najefikasniji vid prevencije, posebno se preporučuje djeci nakon navršenih šest mjeseci, osobama starijim od 65 godina, hroničnim bolesnicima i licima izloženim povećanom riziku od infekcije u okviru zanimanja, kao što je medicinsko osoblje'', saopšteno je iz Doma Zdravlja Podgorica.

Procedura za primanje vakcine je ista kao i prethodnih godina, odnosno, građani treba da se jave izabranom doktoru i zakažu vakcinaciju. Svi građani koji iz zdravstvenih razloga nijesu u mogućnosti da dodju u Dom zdravlja, biće preko Jedinice za patronažu vakcinisani kod kuće uz prethodno zakazivanje.

''Dom zdravlja Podgorica još jednom apeluje na sve građane koji imaju indikaciju za ovaj vid zaštite da prime vakcinu, jer će se na taj način najbolje zaštiti od virusa gripa'', navodi se u saopštenju.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.