Demokrate formirale Mjesni odbor Rudnica
Mjesni odbor Rudnica

Predsjednik Žarko Milić

Demokrate formirale Mjesni odbor Rudnica

Pljevaljske Demokrate nastavljaju sa formiranjem mjesnih odbora, zaokružujući partijsku infrastrukturu. Juče je uprkos lošim vremenskim uslovima dio članstva sa područija sela Rudnica formirao mjesni odbor, u koji je izabrano 15 članova Demokratske Crne Gore sa ovog područja. Za predsjednika Mjesnog odbora Rudnica izabran je Žarko Milić, za sekretarku Veselinka Lela Rovčanin, a za potpredsjednike Rajka Mazalica i Milorad Rovčanin, saopšteno je iz ove partije.

Dodaje se da su prisutni članovi su izrazili zadovoljstvo rastom broja članova Demokratske Crne Gore, kako na područiju sela Rudnica, tako i na čitavoj teritoriji opštine Pljevlja. 

"Na sastanku su konstaovani veliki turistički potencijali ovog sela prepoznati od strane građana Pljevalja koji moraju biti valorizovani. Jedan od prvih koraka je asfaltiranje putnog pravca od Manastira Sv. Trojice, od svega nekoliko kilometara, čime bi ovo selo dobile jake osnove i pretpostavke za brži razvoj poljoprivrede, turizma, kao i naseljavanje. Pored navedenog putnog pravca, za Demokrate će biti prioritet i rješavanje pitanja vodosnadbijevanja u pojedinim djelovima", saopšteno je.

Jedno od omiljenih izletišta Pljevljaka, prepoznatljivo i kao vazdušna banja, kako kažu Demokrate mora biti propraćeno osnovnim infrastrukturnim sadržajima.

"Takođe, jedan od problema je i loše napajanje električnom energijom. Ono što je posebno identifikovano kao problem jeste stanje u kome se nalazi seoska škola, koja je od prije nekoliko godina bez đaka. Mjesni odbor upućuje javni apel Ministarstvu prosvjete da preduzne hitne mjere da se izvrši osnovna sanacija ili popravka krova škole i nekoliko intervencija na zidovima, kako bi se spriječilo rušenje zgrade i sačuvala osnova za eventualnu rekonstrukciju", saopšteno je.

Nakon izbora organa Mjesnog odbora Rudnica, sačinjeni su planovi daljeg rada i aktivnosti. Nakon prvog kruga kampanje, "zabilježen je ogroman procenat podrške i broj članova sa područja ovog sela".
 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.