Pens napustio utakmicu zbog klečanja igrača tokom izvođenja himne (VIDEO)
Foto: cnn.com

Utakmica Nacionalne lige

Pens napustio utakmicu zbog klečanja igrača tokom izvođenja himne (VIDEO)

Američki potpredsjednik Majk Pens napustio je u nedjelju utakmicu Nacionalne lige u američkom fudbalu (NFL) nakon što su neki igrači u znak protesta klečali za vrijeme izvođenja nacionalne himne, prenosi Anadolija.

Pens je napustio utakmicu Indianapolis Koltsa i San Franciska odmah po izvođenju himne, nakon čega je u saopštenju naveo da američki predsjednik Donald Tramp i on "neće ukazati poštovanje nijednom događaju na kojem nisu ispoštovani njihovi vojnici, zastava ili himna".

"Dok svi imaju pravo na svoje mišljenje, ne mislim da je previše tražiti od igrača NFL da poštuju zastavu i nacionalnu himnu", navodi se u saopštenju koje je objavila Bijela kuća.

Američki predsjednik Donald Tramp kasnije je na Tviteru objavio da je od Pensa tražio da napušta mjesta gdje igrači ne poštuju njhovu zemlju. Klečanje tokom izvođenja himne je protest koji je počeo prošle godine u znak borbe protiv policijskog nasilja nad rasnim manjinama.

Nacionalna himna u SAD-u izvodi se prije svake fudbalske utakmice, ali i tokom većine drugih sportskih događaja.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.