Uhapšen Podgoričanin zbog 8 kg skanka, za pomagačem se još traga
Ilustracija

Oduzeta i municija

Uhapšen Podgoričanin zbog 8 kg skanka, za pomagačem se još traga

Podgorička policija je danas, preduzimajući aktivnosti u cilju otkrivanja, sprječavanja i suzbijanja zlupotrebe opojnih droga, prekinula još jedan lanac krijumčarenja opojne droge skank i tom prilikom lišili slobode jedno lice, dok se za drugim osumnjičenim intenzivno traga.

''Službenici Odsjeka su danas u koordinaciji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici, a po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Višeg suda u Podgorica, izvršili pretres porodične kuće koju koriste M.Š. (25) i A.Š. (29) iz Podgorice. Tom prilikom policijski službenici su pronašli i oduzeli dva džaka u kojima se nalazilo osam pvc pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank, ukupne težine od oko osam kilograma. Prilikom pretresa pronađeno je i oduzeto i deset komada municije'', saopšteno je iz Uprave policije.

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su se M.Š. i A.Š. duži vremenski period bavili krjumčarenjem skanka na području Podgorice.

''A.Š. se nalazi u bjekstvu i policijski službenici ga traže zbog sumnje da je ranije počinio krvično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Protiv njega je, nadležnom tužiocu, ponijeta krivična prijava. O događaju je obaviješten državni tužilac u VDT u Podgorici, koji je naložio da se M.Š. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog neovlašćene proizvodnje, držanja i stavljanja u promet opojnih droga. Krivičnom prijavom za ovo krivično djelo obuhvaćen je i A.Š'', navodi se u saopštenju.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.