Vozio 190km/h gdje je ograničenje 80, oduzeta vozačka
Ilustracija

Podgorica

Vozio 190km/h gdje je ograničenje 80, oduzeta vozačka

Saobraćajna policija Podgorice juče je podnijela prekršajnu prijavu protiv M.G. zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima.

Pripadnici saobraćajne policije 5. oktobra oko 20 časova i 45 minuta na magistralnom putu Podgorica – Bar u mjestu Mojanovići zaustavili su  automobil  „Ford Mondeo“ podgoričkih registarskih oznaka, kojim je upravljao M.G.(30) zbog prekoračenja brzine. 

"Uređajem za evidentiranje prekršaja u pokretu snimljena je brzina od 190 km/h, gdje je ograničenje 80 km/h. Protiv M.G. je podnijeta prekršajna prijava iz člana 318 Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, a njemu je na licu mjesta privremeno oduzeta vozačka dozvola do okončanja postupka", saopšteno je iz policije.

Službenici saobraćajne policije u periodu od 29.septembra do 5. oktobra, zbog počinjenih prekršaja iz oblasti bezbjednosti drumskog saobraćaja, lišili su slobode 59 vozača zbog vožnje pod uticajem alkohola u koncentraciji većoj od 1g/kg, kao i izdali 2.789 prekršajnih naloga, podnijeli 247 prekršajnih prijava, oduzeli 142 vozačke dozvole i 58 pari registarskih oznaka.

"Upućujemo apel svim učesnicima u saobraćaju, da prije sijedanja za upravljač vozila budu psihofizički spremni za vožnju (odmorni, koncentrisani i bez prisustva psihoaktivnih supstanci u organizmu), te da poštuju saobraćajne propise i time pokažu svoj odgovoran odnos prema sebi, porodici i cjelokupnoj društvenoj zajednici.    

Takođe, napominjemo da će policija nastaviti sa pojačanim aktivnostima u narednom periodu, a sve u cilju povećanja stepena bezbjednosti svih učesnika u drumskom saobraćaju", saopšteno je iz Uprave policije.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.