Edukativna radionica za najmlađe povodom Svjetskog dana zaštite životinja

Obišli NP Prokletije i BP Biogradska gora

Edukativna radionica za najmlađe povodom Svjetskog dana zaštite životinja

Povodom Svjetskog dana zaštite životinja, Nacionalni parkovi Crne Gore organizovali su edukativnu radionicu u NP Prokletije, 4. oktobra i u NP Biogradska gora, 5. oktobra.

Kako je saopšteno iz Nacionalnih parkova Crne Gore, učenici različitih razreda Osnovne škole „Džafer Nikočević“ iz Gusinja imali su priliku da posjete ova dva nacionalna park, upoznaju se sa njihovim prirodnim vrijednostima i saznaju o karakterističnim životinjskim vrstama.

U NP Prokletije organizovana je edukativna radionica u Centru za posjetioce u Gusinju za učenike starijih razreda koji su kroz prezentaciju saznali o faunističkim vrijednostima Prokletija. Nakon održane prezentacije, učenici su obišli vodopad Grlje, te po povratku u školu imali priliku da učestvuju u likovno-kreativnoj radionici na temu „Životinjske vrste NP Prokletije“.

Učenici mlađih razreda učestvovli su na edukativnoj radionici koja je u NP Biogradska gora održana po programu Kalendara aktivnosti „Saznajte u prirodi o prirodi, istoriji i kulturi“.

"Obilaskom edukativne staze oko Biogradskog jezera, u pratnji edukatora i nadzornika parka, mladi posjetioci su imali priliku da nauče o prirodnim vrijednostima Biogradske prašume, njenom biljnom i životinjskom svijetu, sa posebnim akcentom na karakteristične životinje parka kao što su: srna, puh, vidra, sova, tetrijeb, medvjed, detlić, pastrmka i dr. Takođe, učenici su posjetili Centar za posjetioce na Biogradskom jezeru gdje se nalaze preparirani eksponati životinja ovog parka, a uručeni su im i  edukativni listići „Obradujmo prirodu NP Biogradska Gora“, sa zanimljivim tekstovima, pitanjima i zadacima koji se odnose na prirodne vrijednosti parka i njegovim biljnim i životinjskim vrstama", saopšteno je iz NPCG.

Podsjećamo, Svjetski dan zaštite životinja obilježava se 4. oktobra širom svijeta u cilju podizanja svijesti javnosti o značaju zaštite životinja i njihovih staništa.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.