Đukanović: Dijalog sa opozicijom samo o preporukama OEBS-a

Đukanović demantovao medijske spekulacije

Đukanović: Dijalog sa opozicijom samo o preporukama OEBS-a

Predsjednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović kazao je juče tokom rasprave na Glavnom odboru stranke da je dijalog sa opozicijom moguć samo o preporukama posmatračke misije OEBS-a, saznaje Pobjeda.

Đukanović je tako demantovao medijske spekulacije daje DPS navodno spreman da u okviru dijaloga sa opozicijom ponudi održavanje vanrednih parlamentarnih izbora krajem 2018. godine.

“Sa opozicijom je moguće voditi dijalog samo o implementaciji preporuka OEBS-a, nema razgovora o ponavljanju izbora koje su priznale sve međunarodne adrese”, citirao je Pobjedin izvor Đukanovićeve riječi, dodajući da predsjednik DPS-a nije saopštio kada će biti upućena ponuda opoziciji.

Dijalog o preporukama OEBSa ponudio je opoziciji i premijer Duško Marković, ali je ta inicijativa odbijena od većine stranaka takozvane građanske opozicije, izuzimajući nešto tolerantniji stav potpredsjednika SDP-a Raška Konjevića, koji je naglasio da treba sačekati dokument koji će DPS poslati opoziciji.

Ogromna većina preporuka OEBS-a tehničke su prirode i ne zahtijevaju izmjene izbornih zakona, niti Ustava. Izuzetak su promjena boravišnog uslova (prebivališta) za čije usvajanje je potrebna izmjena zakona o registrima i prebivalištima, kao i Ustava, kao i preporuka o nezavisnim kandidatima na listama.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.