Bošković:
Predrag Bošković

Odnosi sa Hrvatskom

Bošković: "Jadran" neće biti tačka sporenja između dvije države

Ministar odbrane Crne Gore Predrag Bošković potvrdio je u utorak da se sa Hrvatskom pregovara oko konačnog rješenja statusa školskog broda Mornarice VCG, jedrenjaka „Jadran“.

On je potvrdio informaciju da je prije desetak dana dobio pismo hrvatskog ministra odbrane Damira Krstičevića koje se tiče „Jadrana“, ali nije bio spreman da detaljno iznosi njegovu sadržinu.

"Nemamo bilo što da krijemo. Nova hrvatska Vlada je iskazala interes za školski brod „Jadran“. Naravno, mi imamo naše argumente da je brod crnogorski shodno Ustavnoj povelji državne zajednice SCG. Ono što sigurno ne želimo i nećemo dozvoliti je da ovaj brod bude tačka sporenja između dvije države koje su prijateljske i koje žele da zajedno grade evroatlantsku i evropsku budućnost", kazao je Bošković.

On je naveo da postoje razna riješenja o kojima ne bi govorio prije nego što ih izloži kolegama iz Hrvatske.

"A onda ćemo vidjeti da li postoji i mogućnost dogovora oko toga i potom obavijestiti javnost“, kazao je Bošković koji je danas razgovarao sa učenicima više srednjih škola iz Podgorice na brodu „Jadran“. Ministarstvo odbrane je, povodom Dana Vojske Crne Gore, 7. oktobra, organizovalo vožnju učenika na tom brodu po zalivu Boke Kotorske.

Boka news

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.