Opozicija mora da se bori u parlamentu
Foto: AA

Susret Brajović-Danko

Opozicija mora da se bori u parlamentu

Crnogorska vlast treba da nastavi putem kojim je krenula, a to je integracija u Evropsku uniju i na tom putu će imati podršku Slovačke, poručio je danas predsjednik parlamenta Slovačke Andrej Danko, koji boravi u zvaničnoj dvodnevnoj posjeti Crnoj Gori, gdje sa danas sastao sa predsjednikom parlamenta Ivanom Brajovićem.

Posjeta Danka Crnoj Gori prva je posjeta predsjednika slovačkog parlamenta nezavisnoj Crnoj Gori. 

Brajović i Danko razgovarali su o odnosima dvije države i istakli da imaju iste probleme. 

Predsjednik crnogorskog parlamenta Ivan Brajović istakao je da Slovačka zauzima posebno mjesto u novijoj crnogorskoj istoriji, zbog svojih diplomatskih predstavnika Miroslava Lajčaka i Františeka Lipke. 

Kako je kazao, njihov angažman prije i u toku referenduma za nezavisnost Crne Gore, gdje je Lipka bio predsjednik Državne izborne komisije, kao i njegovo ambasadorovanje u Crnoj Gori, ostavilo je traga i doprinijelo izvanrednim odnosima dvije države. 

"Konstatovali smo da između naših zemalja nema nikakvih problema kada je u pitanju političko razumijevanje“, kazao je Brajović. 

Prema njegovim riječima, tako dobri politički odnosi sigurno predstavljaju osnov za veći razvoj ekonomskih. Brajović je kazao da su razgovarali o raznim političkim dešavanjima u Crnoj Gori i Slovačkoj između vlasti i opozicije. 

"Konstatovali smo da slovački parlament može da posluži kao primjer, i da nam mnogo pomogne u daljem nastavku evropske inegracije“, rekao je Brajović. 

Danko je kazao da slovački parlament ima slične probleme kao i crnogorski. 

"Vrlo je bitno da shvatimo da naši narodi imaju sličnu istoriju, i valjda je zato prirodno da imamo slične probleme u današnjem vremenu. Samo odgovorni političari mogu da znaju koliko je velika odgovornost da se sastave Vlada i parlament i da funkcionišu. Mi smo konstatovali da se svi problemi mogu demokratski riješiti“, dodao je Danko. 

Prema njegovim riječima, mali narodi imaju običaj da više sami sebe kritikuju nego što ih kritikuju spolja. 

"Ako je država razvijena, opozicija mora da se bori u parlamentu. I kod nas opozicioni lideri vide samo ono što uradimo loše“, kazao je Danko. 

On je naglasio da je bitno napraviti razliku između objektivne kritike i destrukcije. 

Današnja posjeta slovačke delegacije je izraz pune podršku ovoj koaliciji, jer ste garant onoga što Crnogorci žele – integracija u Evropsku uniju“, rekao je Danko. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.